Valmistelun poliittinen seurantaryhmä piti viimeisen kokouksensa − työ jatkuu aluevaltuustossa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Valmistelun poliittinen seurantaryhmä piti viimeisen kokouksensa − työ jatkuu aluevaltuustossa

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen valmistelun poliittinen seurantaryhmä piti viimeisen kokouksensa maanantaina 7.2.2022. Kokouksessa käsiteltiin vielä kerran poliittisten ryhmien huomioita hallintosäännöksen luonnokseen. Tähänastisen valmistelun pohjalta väliaikaishallinto (vate) tekee hallintosäännöstä esityksen aluevaltuuston ensimmäiseen kokoukseen maaliskuussa.

– Olemme tehneet isoa demokratiatyötä, ja tänään on tarkoitus saattaa tämä vaihe päätökseen ja uuden hyvinvointialueen hallintosääntö vaten kautta aluevaltuuston käsiin, totesi seurantaryhmän puheenjohtaja Mika Kari.

– Koko tämän muutoksen mittakaava varmasti vielä aukeaa paremmin tulevien vuosien myötä − mitä kaikkea tämä tarkoittaakaan niin talouden, demokratian kuin asukkaiden palveluidenkin näkökulmasta, hän jatkoi.

– Toivon, että hallintosääntö kokonaisuudessaan varmistaa kolme keskeisintä koko uudistuksen periaatetta: ne ovat demokratian toteutuminen, yksi järjestäjä ja yksi budjettilinja, painotti hyvinvointialueen väliaikaiseksi johtajaksi valittu Marina Erhola.

Päijät-Soten hallintojohtaja Veli Penttilä totesi, että nyt valmisteltavan hallintosäännön ei tarvitse olla lopullinen ja täydellinen versio, vaan sitä voidaan tarpeen mukaan muuttaa ja kehittää aluevaltuuston kokouksissa. Penttilän mukaan tavoitteena Päijät-Hämeessä on kuitenkin saada esitys kokonaisesta hallintosäännöstä jo ensimmäiseen aluevaltuuston kokoukseen, jotta valtuuston ensimmäisen vuoden työssä ehdittäisiin mahdollisimman paljon keskittyä keskustelemaan hyvinvointialueen tärkeimmistä tehtävistä palvelujen järjestäjänä.

Hyvinvointialueen voimaanpanolain mukaisesti väliaikaishallinto valmistelee esityksen hallintosäännöstä aluevaltuustolle. Väliaikainen valmistelutoimielin (vate) valmistelee esityksensä viimeisessä kokouksessaan 15.2. ja aluevaltuusto käsittelee hallintosääntöä ensimmäisessä kokouksessaan 7.3.2022.

Lisätiedot: 

hallintojohtaja, hyvinvointialueen vastuuvalmistelija Veli Penttilä, puh. 044 719 5211 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijat-sote.fi) 

Sähköposti lähetettiin henkilölle pressify+@meltwater.com

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus