Uroterapeutti Mira haluaa jakaa hoitotyön ilosanomaa

Uroterapeutti Mira Inkinen seisoo logoseinäkkeen edessä.

Mitä teet työksesi? 

Olen Päijät-Soten kotiutusyksikön uroterapeutti. Yksikkömme toimii Lahdessa Linjakatu 5:ssä ja toiminta-alueemme kattaa tällä hetkellä kymmenen kuntaa. Toimin asiantuntijahoitajana niiden sairaalasta kotiutuvien asiakkaiden tukena, joilla on urologiseen hoitotyöhön liittyviä haasteita. Lisäksi toimin Päijät-Soten kotihoidon asiakkaiden ja hoitajien tukena ja apuna. 

Mikä sai sinut kiinnostumaan työntekijälähettilyydestä? 

Haluan tuoda esiin hoitotyön iloa ja erityisesti urologisia asioita. Somen kautta voin tehdä tutuksi myös yksikkömme monipuolista ja asiantuntevaa toimintaa.

Millaisia aiheita käsittelet julkaisuissasi? 

Kerron urologisen hoitajan näkökulmasta vinkkejä ja joskus varmaan jotain asian vierestäkin. 😅 Alueelliset ja yleiset hoitosuositukset ohjaavat  julkaisujani. Toivon ihmisten rohkaistuvan ja ottavan tarvittaessa yhteyttä oman alueensa terveydenhuollon yksikköön. Myös omahoidollisia vinkkejä on luvassa. Näytän myös, millaista työ kotiin vietävissä palveluissa voi olla ja kuinka erilaisia sattumuksia päiviin sisältyy. 🤗  

Mitä uutta odotat lähettilyyden antavan sinulle? 

Toivon saavani itse uusia hyviä kokemuksia somen maailmassa ja myös tuttavuuksia. 🤗 Päijät-Sotessa on huikeita ammattiosaajia, ja yhteistyön edistäminen on voimaa! 

Kerro jokin ”kiva tietää” -juttu sinusta? 

Olen superhyvä kadottamaan tavaroita ja eksymään, vaikka navigaattori ohjaisi vieressä! Kerran ihmettelin yhtä herraa, joka istuskeli kannon päällä erään tien vieressä. Ajoin ohi kolme kertaa, ja lopulta pysähdyin kysymään häneltä neuvoa. Asiakas siinä odottelikin minua käynnille ja kertoi laskevansa, kuinka monta kertaa hurautan vielä ohi. 😂 

Keitä erityisesti haluaisit seuraajiksesi? 

Seuraajiani voivat olla esimerkiksi hoitajat ja muut julkaisuistani kiinnostuneet. Toivon hyvää positiivista vuorovaikutusta. Kantaa yksilöllisiin hoidollisiin asioihin en ota, mutta voin tarvittaessa vinkata, minne kannattaa ottaa yhteyttä. 

Mistä nautit työssäsi? 

Asiakkaistani, hyvistä hetkistä heidän kanssaan. Työkavereiden kanssa nauretaan päivittäin ääneen. Tykkään myös kouluttaa ja jakaa urologista hoitotyön ilosanomaa kollegoilleni. 🤗 Työkaverini tietävätkin, miten onnelliseksi tulen heidän ammattitaidostaan urologisten asioiden äärellä. 

Mikä on tai mitkä ovat kanavasi? 

Instagram ja Facebook – kenties myös TikTok. 😅 

Ota Mira seurantaan: