Tietoliikennelaitteen vika haittaa järjestelmien käyttöä ja aiheuttaa viivettä palveluihin

image received via email

 

 

 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Tietoliikennelaitteen vika haittaa järjestelmien käyttöä ja aiheuttaa viivettä palveluihin

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen tietoliikennelaitteessa havaittiin sunnuntain vastaisena yönä vika, joka haittaa asiakas- ja potilastietojärjestelmän sekä useiden muiden sovellusten käyttöä. Häiriö hidastaa merkittävästi palveluita, koska tarvittavat asiakastiedot eivät ole ammattilaisten käytössä, tietoja joudutaan kirjaamaan käsin ja osa ohjelmista ei toimi lainkaan.

Vian juurisyytä on selvitetty tiiviisti koko yö. Tilanteen korjaantumiseen kuluvaa aikaa ei vielä pystytä arvioimaan. Tiedotamme uudelleen heti, kun vika on saatu korjattua. Vian heijastusvaikutukset saattavat korjaamisen jälkeenkin haitata toimintaa pitkin päivää.

Suosittelemme välttämään kiireettömiä yhteydenottoja sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Päivystyspalvelut ovat käytössä normaalisti, mutta paikan päällä on syytä varautua tavallista pidempään odotus- ja asiointiaikaan.

Lisätietoja:
tietohallintojohtaja Teemu Mäkelä, p. 040 552 2988

 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)