Tietojärjestelmäongelmat haittaavat edelleen toimintaa, sosiaali- ja terveyspalveluissa varauduttava tavallista pidempiin odotusaikoihin

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluissa on syytä varautua tavallista pidempiin odotus- ja asiointiaikoihin ainakin vielä maanantaina. Syynä on tietoliikennelaitteen vika, joka on haitannut asiakas- ja potilastietojärjestelmän sekä useiden muiden sovellusten käyttöä koko sunnuntaipäivän.

Terveydenhuollon potilastietojärjestelmä ja kymmenkunta muuta kriittistä sovellusta saatiin palautettua käyttöön alkuillasta, mutta järjestelmissä esiintyy yhä epävakautta ja hitautta. Sosiaalihuollon asiakasjärjestelmä oli tiedotteen julkaisuhetkellä edelleen poissa käytöstä.

Tietojärjestelmäongelmien vuoksi tarvittavat asiakas- ja potilastiedot eivät ole sunnuntaina olleet ammattilaisten käytössä, tietoja on jouduttu kirjaamaan käsin ja osa ohjelmista ei ole toiminut lainkaan. Sote-tietojärjestelmät muodostavat monimutkaisen kokonaisuuden, jossa sovellukset ovat riippuvaisia toisistaan. Sunnuntain vikatilanne kosketti kymmeniä eri järjestelmiä.

Vika havaittiin tietoliikennelaitteessa myöhään lauantai-iltana, ja korjaustoimet aloitettiin välittömästi. Korjauksia on jatkettu tiiviisti asiantuntijavoimin koko sunnuntaipäivä.

Tiedotamme uudelleen, kun korjaustoimet on saatu valmiiksi ja palvelut palautuneet normaaleiksi. Suosittelemme vielä maanantaina siirtämään kiireettömiä yhteydenottoja sosiaali- ja terveydenhuoltoon myöhemmäksi.