Teemapäivä korostaa asiakkaan, potilaan ja läheisen roolia asiakas- ja potilasturvallisuudessa

image received via email

 

 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Teemapäivä korostaa asiakkaan, potilaan ja läheisen roolia asiakas- ja potilasturvallisuudessa

 Asiakas- ja potilasturvallisuuspäivää vietetään Päijät-Hämeessä perjantaina 15. syyskuuta:

  • Päijät-Hämeen keskussairaalan OLKA-pisteellä kello 8.30–11.30 ​
  • Kauppakeskus Trion palvelutorilla kello 12.30–15.

Läsnäolijat kuulevat pop-up -pisteillä yleistä tietoa asiakas- ja potilasturvallisuudesta, kuuntelemisesta ja kohtaamisesta kokemusasiantuntija​n silmin, asiakaspalaute- ja vaikuttamisen kanavista, OLKA- ja vertaistukitoiminnasta ​sekä lääkitysturvallisuuden edistämisestä. Tarjolla on myös tietoa sosiaali- ja potilasasiamiestoiminnasta. Osallistumaan ja vaikuttamaan pääsee halutessaan lyhyiden tehtävien muodossa!

Tänä vuonna päivän teema keskittyy asiakkaan, potilaan ja läheisen merkittävään rooliin asiakas- ja potilasturvallisuuskulttuurin edistämisessä. Lahden radiomastot loistavat 17.9. virallisena teemapäivänä oranssissa valaistuksessa kello 20.30 lähtien.

Maailmanlaajuista potilasturvallisuuspäivää vietetään jo viidettä kertaa

WHO on organisoinut maailmanlaajuista potilasturvallisuuspäivää vuodesta 2019 asti. Meillä Suomessa potilasturvallisuuden rinnalla huomioidaan myös asiakasturvallisuus eli sosiaalihuollon ja -palveluiden käyttäjien näkökulma. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta asiakas- ja potilasturvallisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä rohkaista asiakkaita, potilaita ja heidän läheisiään osallistumaan aktiivisesti palveluiden, hoidon ja asiakas- ja potilasturvallisuuden parantamiseen.

Potilasturvallisuuspäivää vietetään muun muassa valaisemalla oranssilla valolla kansallisia monumentteja ympäri maailmaa ja järjestämällä vuosittain vaihtuvan teeman mukaisia koulutuksia, tiedotustilaisuuksia ja kampanjoita. Suomessa Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus koordinoi päivää valtakunnallisesti ja järjestää esimerkiksi aiheeseen liittyviä webinaareja.

Lisätietoja:
Sini Pulkkinen, asiakasosallisuuskoordinaattori, 044 482 5175

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)