Tarkista kesälomakauden vaikutukset sote-palveluihin

Suurin osa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen palveluista on käytettävissä normaalisti läpi kesän. Osa palveluista toimii supistetuin aukioloajoin tai tavallisesta poikkeavassa toimipisteessä. Kiireellisissä asioissa palvelujen piiriin pääsee aina loma-aikanakin. Päijät-Sote -sovelluksella saa yhteyden hoitotiimiin myös lomamatkalta tai mökiltä.

Sote-keskukset ovat avoinna koko kesän  

Kaikki hyvinvointialueen sote-keskukset ovat kesällä avoinna. Avosairaanhoidon palvelut ovat käytettävissä likimain normaalisti.

Hartolan laboratorio on suljettu perjantaisin ajalla 5.6.–13.8. ja Padasjoen laboratorio puolestaan on kiinni maanantaisin samana ajanjaksona. Vesikansan laboratorio on kiinni 7.6. ja 21.6.–6.8. 

Harjun terveyden terveydenhuollon sosiaaliohjauksen walk-in palvelu Lahden sote-keskuksen ala-aulassa on suljettu heinäkuun.

Kuvantamispisteissä on joitakin lieviä toiminnan supistamisia kesäaikana. Orimattilan kuvantamispiste on kiinni remontista ja laiteasennuksesta johtuen 6.7.–31.7. Muut hyvinvointialueen kuvantamispisteet ovat käytettävissä myös sulun aikana. 

Hammashoitoa keskitetään kesäkuukausina  

Pääsääntöisesti hammashoitolat ovat auki koko kesän. Vesikansan hammashoitolan sulun aikana 26.6.–6.8. palvelee Hollolan sote-keskuksen hammashoitola Salpakankaalla. Jokivarren hammashoitola on suljettu 3.7.–6.8., jolloin palvelua saa Orimattilan sote-keskuksen hammashoitolasta. Padasjoen hammashoitolan ollessa kiinni 7.7.–30.7. palvelua saa Asikkalan sote-keskuksen hammashoitolasta.  

Ikääntyneiden palvelut käytössä normaalisti, kuntoutuksessa muutoksia 

Kuntoutustutkimusyksikkö toimii supistetusti ajalla 26.6.-18.7. Kotikuntoutuksen palvelut ovat kiinni juhannuksen aikaan 24.-25.6. 

Sosiaalipalvelut auttavat myös kesällä

Sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta lapsiperheille, työikäisille ja vammaisille henkilöille palvelee normaalisti koko kesän ajan maanantaista perjantaihin klo 9–15 puhelinnumerossa 03 819 4850.  

Lahden sosiaalikeskus ja ympäristökuntien sosiaalitoimistot ottavat vastaan asiakkaita ajanvarauksella. Vammaispalvelujen Lahden Trion, Asikkalan, Hollolan, Nastolan ja Orimattilan toimipisteissä sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palveluja saa ajanvarauksella. 

 Perheoikeudelliset palvelut toimivat ajanvarauksella normaalisti. Ajanvaraukset sekä ohjausta ja neuvontaa saa puhelinnumerosta 044 483 0341 maanantaista torstaihin klo 11–12. 

Lapsiperheiden kotipalvelun, perheohjauksen ja lähityön palvelupuhelin vastaa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11–12 numerossa 044 780 1163. 

Vammaispalveluiden päiväaikaisen toiminnan toimintakeskukset ovat suljettuina 3.-30.7.  

Äitiys- ja lastenneuvola palvelee ensisijaisesti raskaana olevia ja vauvoja  

Neuvolan asiakasohjaus ja ajanvaraus palvelee normaalisti koko kesän arkisin klo 8–13 numerossa 044 416 3103.  Kesälomien vaikuttaessa turvataan palvelut raskaana oleville ja alle 1-vuotiaille 12.6.–13.8. Samana ajanjaksona leikki-ikäisten tarkastusten sähköinen ajanvaraus on pois käytöstä.

Kalliolan ja Iitin neuvoloissa on heinäkuussa toiminnan sulkuja. Kalliolan neuvolan asiakkaat hoidetaan heinäkuun ajan Asikkalan neuvolassa ja Iitin neuvolan asiakkaat saavat palvelua Nastolan neuvolassa 3.–23.7.  

Nastolan, Orimattilan ja Salpakankaan avoneuvolat ovat suljettuina 1.6.–31.8. Lahdessa perhekeskuksen avoneuvola on avoinna normaalisti.   

Opiskeluhuoltopalvelut ovat kiinni heinäkuun.  

Alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluissa supistettua toimintaa   

Alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelut palvelevat supistetusti 5.–30.7. Pääpaino työskentelyssä on kriisiajoilla, sähköisten palvelupyyntöjen käsittelyssä sekä ajanvaraus- ja konsultaatiopuhelimeen vastaamisessa. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 12–14 numerossa 03 818 3700.  

Apua elämän kriisitilanteisiin 

Kiireellisissä lastensuojeluasioissa palvelee päivystysnumero 044 482 8200 maanantaista perjantaihin klo 8–15. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä lastensuojeluasioissa yhteys sosiaalipäivystykseen otetaan yleisen hätänumeron 112:n kautta. 

Lahden seurakuntayhtymän perheasian neuvottelukeskus on suljettuna 3. – 23.7. Muuna aikana ajan voi varata maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8–11 numerosta 044 719 1535. 

Lahden ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämä turvakoti toimii kaikkina päivinä ympäri vuorokauden. Turvakodin puhelinnumero on 03 875 090, ja lisätietoa palveluista löytyy osoitteesta https://ensijaturvakotienliitto.fi/lahdenensijaturvakoti/