Sydänvalvonnan sairaanhoitaja Emilia pitää työllistymistä nykyiseen tiimiinsä onnenpotkuna

Hei! Olen Emilia, 32-vuotias sairaanhoitaja Päijät-Hämeen keskussairaalan sydänvalvonnasta. Hoitotyön kokemusta minulla on kaikkineen 10 vuotta takana, aluksi lähihoitajana ja myöhemmin opiskelin työn ohella sairaanhoitajaksi. 

Valmistuttuani sairaanhoitajaksi 3,5 vuotta sitten työllistyin viimeiseen harjoittelupaikkaani sydänvalvontaan, jota myös CCU:ksi kutsutaan (coronary care unit). Työllistyminen tänne oli itselle onnenpotku aikoinaan, koska harjoittelussa hyvä ilmapiiri ja monipuolinen erikoisala viehättivät. 

CCU:lla hoidetaan valvontahoitoa vaativia kardiologisia potilaita, esimerkkinä sydäninfarkti- ja rytmihäiriöpotilaat. CCU tekee läheistä yhteistyötä sydäntoimenpideyksikön kanssa, ja yksiköt kuuluvatkin saman esihenkilön alaisuuteen. 

Lähdin mukaan työntekijälähettilääksi sen jälkeen, kun töissä tästä vinkattiin minulle ja sain johdolta tähän luvan ja kannustustakin. Minulle on tärkeää tuoda hoitotyötä ja sen moninaisuutta tutuksi. 

Teen Instagramia melko rennolla otteella. Tavoite on pitää homma kiinnostavana ammattilaisille, mutta ymmärrettävänä kaikille muillekin. Sydänvalvonnan arkea ja hieman tietoakin. Tervetuloa siis kaikki kiinnostuneet seuraamaan.

Ota Emilia seurantaan: