Suomen luonnosta tutut eläimet ilahduttavat lastentautien poliklinikan ja lastenosaston uusissa väistötiloissa

Lastentautien poliklinikka ja lastenosasto muuttavat uusiin väistötiloihin keskiviikkona 6.3. Poliklinikka ja osasto sijaitsevat jatkossa vierekkäisillä käytävillä K1-kerroksen K- ja N-osissa.

Viihtyisyyttä uusiin tiloihin tuo graafista suunnittelua opiskelevan Emilia Kejosen taiteilema kuvitus. Suomen luonnosta tutut eläimet ilahduttavat tilojen seinillä olevissa ovitarroissa, tauluissa, vastaanottotilojen ja toimistojen nimikylteissä ja yleisillä infotauluilla.

Väistötilat edistävät yhteistyötä

Yhteistyötä tukevat tilat sijaitsevat vierekkäisillä käytävillä, mikä mahdollistaa joustavan avunannon yksiköiden välillä ja edistää potilaiden hoidon sujuvuutta.

– Lastenosastolle potilaat tulevat suurelta osin Akuutista, joten sijainti on myös sen suhteen edullinen. Isoin hyöty on yksiköiden läheisyys ja mahdollisuus yhteistyön tiivistämiseen. Sairaalahoitoa tarvitsevia lapsia hoidetaan alueella vain täällä lastenosastolla, joten tiloissa on huomioitu mahdollinen ylipaikkatarve, kertoo lastentautien poliklinikan apulaisosastonhoitaja, muuttokoordinaattori Sanna Lyyra.

Väistötilojen myötä lastenosastolle on saatu myös nykyaikaisella tekniikalla varustettu ilmaeristyshuone.

Viihtyisyyttä lapsipotilaille ja perheille

Väistötilojen kuvituksen mahdollistanut rahoitus saatiin lastenklinikalle suunnatuista lahjoitusvaroista. Kuvien tavoitteena on luoda perheille viihtyisä ympäristö.

– Löysimme Emilian töistä kuvia Instagramista, niissä oli käytetty kauniisti murrettuja värisävyjä ja jo valmiiksi toivomaamme teemaa. Haimme myös kaikenikäisiä koskettavia kuvia, Lyyra kertoo.

Kejosen mukaan yhteistyö osaston ja poliklinikan kanssa oli sujuvaa. Hän toteutti teokset vesiväreillä ja digitaalisella viimeistelyllä. Värimaailmaa sovitettiin osaston seinien väreihin sopivaksi.

– Tämä työ oli erityisen mieluinen minulle. Eläimet ja kuvitusten tekeminen lapsille on vahvuuteni ja mielenkiintoni kohde. Työ tuntui myös merkitykselliseltä, toivottavasti kuvat ilahduttavat lapsipotilaita ja heidän perheitään, Kejonen kuvaa.