Sosiaalityöntekijä Jenni nauttii kiireettömistä kohtaamisista ja toivoo vuorovaikutusta myös somessa

Sosiaalityöntekijä Jenni Oksanen poseeraa tummansinisen logoseinäkkeen edessä.

Mitä teet työksesi?

Työskentelen sosiaalityöntekijänä Lahden sote-keskuksessa psykiatrian poliklinikalla. Etsin yhdessä asiakkaideni kanssa ratkaisuja heidän muuttuneisiin elämätilanteisiinsa. Sairaus voi aiheuttaa muutoksia niin arkielämään, työkykyyn kuin talouteenkin. Jos asiakkaalle tulee sairauden myötä haasteita esimerkiksi oman taloustilanteensa kanssa, tehtäväni on ohjata ja avustaa mutkikkaimmissa sosiaaliturva-asioissa.

Työtehtäviini kuuluu asiakkaan sosiaalisen tilanteen kartoitus ja arviointi. Se toimii pohjana kuntoutuksen suunnittelulle ja toteutukselle sekä on apuna työ- ja kuntoutusmahdollisuuksien selvittelyssä. Työhöni sisältyy paljon verkostoyhteistyötä, vaikka muutoin työ onkin itsenäistä ja vastuullista.

Mikä sai sinut kiinnostumaan työntekijälähettilyydestä?

Innostuin lähtemään työntekijälähettilääksi, koska lähettilyys tarjoaa raikkaan tavan tehdä työtäni näkyväksi. Sosiaalityötä toteutetaan terveydenhuollon organisaatiossa osana kokonaisvaltaista hoitoa, mutta silti terveyssosiaalityö voi olla monelle melko tuntematon alue. Toisekseen mielenterveys ja siitä huolehtiminen koskettaa meitä kaikkia.

Millaisia aiheita käsittelet julkaisuissasi?

Haluaisinkin keskittyä @ihansossuna-Instagram-tililläni hyvinvointiin ja tulevaisuutta luotaaviin sisältöihin, jotka ovat alati läsnä työssä ja arjessa. Odotan ehkä eniten sitä, että kukin voisi inspiroitua omalla tavallaan seuraamisestani. Toivon myös vuorovaikutusta seuraajieni kanssa ja sitä kautta mahdollisuuksia kehittää sisältöjäni edelleen.

Mistä nautit työssäsi?

Nautin työssäni kiireettömistä kohtaamisista ja poliklinikkamme näkymistä. Työssäni parasta on myös se, että terveydenhuollon ja sosiaalialan osaaminen ja asiantuntijuus kohtaavat.

Kerro itsestäsi jokin ”kiva tietää” -juttu?

Fun fact: ajoin Amerikassa rannikolta rannikolle, vaikka alun perin pelkäsin autolla ajamista ihan oikeasti!

Keitä erityisesti haluaisit seuraajiksesi?

Seuraajikseni ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneet (terveys)sosiaalityöntekijän arjesta ja sen vieressä olevista aiheista. Tällä hetkellä minut löytää Instagramista, ehkä myöhemmin myös jostain muualta. 😉

Ota Jenni seurantaan: