Sosiaalialan osaamiskeskus mukana järjestämässä Aikuissosiaalityön päiviä Helsingissä

Päijäthämäläinen sosiaalialan osaamiskeskus Verso on yhtenä toimijana järjestämässä valtakunnallisia Aikuissosiaalityön päiviä Helsingin Paasitornissa 19.-20. huhtikuuta 2023. Päivien teemana ovat monipuoliset palvelut ja kokonaisvaltaiset kohtaamiset. Kohderyhmään kuuluvat sosiaalityöntekijät, sosiaaliohjaajat, aikuissosiaalityön tutkijat, opiskelijat ja muut aiheesta kiinnostuneet.

– Aikuissosiaalityön päivät on iso kansallinen tapahtuma, jolla on pitkät perinteet. Siellä esitellään erilaisia sosiaalityön hyviä menetelmiä ja tapoja, myös ihan käytännön työn näkökulmasta, suunnittelija Tuula Carroll Versosta taustoittaa.

Järjestämisvastuu vaihtelee vuosittain. Verso on ollut viimeksi mukana järjestämässä tapahtumaa vuonna 2017, jolloin pitopaikkana toimi Sibelius-talo.

– Se onnistui hienosti, saimme paljon hyvää palautetta. Finlandia-klubin tilat olivat täynnä, Carroll muistelee.

Aikuissosiaalityön päivien muut järjestäjät ovat Länsi- ja Keski-Uudellamaalla toimiva Sosiaalitaito sekä Uudenmaan hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteinen sosiaalialan kehittämis- ja tutkimusorganisaatio Socca.

– On hienoa, että siellä on päijäthämäläistä osaamista mukana, jotta esillä on muitakin kuin pääkaupunkiseudun hankkeita. Olemme suunnitelleet tapahtuman sisältöä ja alaseminaarien teemoja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Helsingissä pääpuhujana on professori Louise Bringselius Lundin yliopistosta. Muita alustajia ovat tutkimuspäällikkö Minna Kivipelto Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta ja projektitutkija Tuija Kuorikoski Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta.

Tuula Carrollin mukaan parasta tapahtumassa on se, että se kerää runsaasti aikuissosiaalityön ammattilaisia yhteen.

– Osallistujat saavat sieltä ajankohtaista tutkimustietoa ja kuulevat hyvistä käytännöistä, jotka ovat käytössä muilla alueilla. Se on myös tärkeä verkostoitumiskanava, koska siellä on varattu aikaa yhteiselle keskustelulle.

Maksulliseen tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteyden kautta.

Sosiaalialan osaamiskeskus Verso kehittää ja ylläpitää sosiaalialan ammattilaisten osaamista ja yhteistyötä Päijät-Hämeessä. Verso jatkaa toimintaansa Päijät-Hämeen hyvinvointialueella perhe- ja sosiaalipalvelujen tulosyksikkönä.