Sosiaali- ja potilasasiamiehet palvelevat alueensa yksityisten sote-yritysten asiakkaita ensi vuoden alusta, myös nimikkeet muuttuvat

image received via email

 

 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Sosiaali- ja potilasasiamiehet palvelevat alueensa yksityisten sote-yritysten asiakkaita ensi vuoden alusta, myös nimikkeet muuttuvat 

Uusi laki potilasasiavastaavista ja sosiaaliasiavastaavista astuu voimaan ensi vuoden alusta. Uuden lain myötä hyvinvointialueiden nykyiset potilas- ja sosiaaliasiamiehet palvelevat myös alueensa yksityisten sote-yritysten asiakkaita. Tähän asti yksityiset terveydenhuollon yritykset ovat itse järjestäneet potilasasiamiespalvelut omalle asiakaskunnalleen.  

Hyvinvointialueen sosiaaliasiamiehet ovat palvelleet tähänkin asti alueen yksityisiä sosiaalihuollon yrityksiä, eikä tämän osalta tule muutosta. Sosiaaliasiamiesten toimintakenttään kuuluu edelleen kuntien järjestämisvastuuseen kuuluva varhaiskasvatus. Muutoksen tavoitteena on edistää asiakkaiden ja potilaiden oikeuksien ja oikeusturvan toteutumista parantamalla sosiaali- ja potilasasiavastaavien toimintaedellytyksiä, riippumattomuutta ja toiminnan laatua. 

Samalla nimikkeet muuttuvat sukupuolineutraaleiksi koko Suomessa ensi vuoden alusta lähtien. Potilasasiamiehestä tulee potilasasiavastaava, sosiaaliasiamiehestä sosiaaliasiavastaava.  

Nimikemuutos vaikuttaa sähköpostiosoitteisiin, jotka yhdistyvät, ja jatkossa osoite on asiavastaavat@paijatha.fi. Muutoin yhteystiedot säilyvät ennallaan. Puhelimitse sosiaali- ja potilasasiavastaavat ovat tavoitettavissa numerosta 03 819 2504 maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 9-12 ja keskiviikkoisin kello 9-15.  

Sosiaali- ja potilasasiavastaaviin voi olla yhteydessä, kun on tarve kysyä asiakkaan tai potilaan oikeuksista sosiaali- ja terveydenhuollossa tai varhaiskasvatuksessa. 

Lisätietoja: 
omavalvontajohtaja Armi Hyry, 044 440 3744

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)