Sähköinen ajanvaraus fysioterapian suora- ja videoetävastaanotolle laajeni uusille käyttäjille

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen yli 16-vuotiailla asiakkailla on mahdollisuus Omaolon oirearvioon ja sähköiseen ajanvaraukseen fysioterapian suora- ja videovälitteiselle etävastaanotolle. Asiakkaat, joilla on olkapään, polven tai alaselän oire, voivat täyttää Omaolon oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Palvelu on laajennettu 14.3.2023 alkaen.

Olkapään, polven tai alaselän oirearvion täytettyään asiakas saa kansallisen suosituksen ja paikallisen palveluohjauksen. Palvelu voi ohjata itsehoitoon, liikuntaneuvojalle, lähettämään tuloksen ammattilaisen työjonolle tai hakeutumaan päivystykseen. Mikäli tulos ohjaa fysioterapian suora- tai videoetävastaanotolle, asiakas pääsee varaamaan ajan sähköisesti itse kaikissa kunnissa Sysmää lukuun ottamatta.

Fysioterapian suoravastaanoton sähköinen ajanvaraus on ollut käytössä Asikkalan, Hollolan ja Orimattilan sote-keskuksissa jo reilun vuoden ajan. Kokemukset ovat olleet positiivisia, ja on ilo laajentaa palvelu nyt käyttöön laajemmin hyvinvointialueelle.

Suoravastaanoton ajanvaraus on Omaolossa, mutta etävideovastaanoton osalta asiakas ohjataan varaamaan aika Päijät-Soten nettisivujen kautta erillisessä palvelussa. Ajan voi varata lähimmästä sote-keskuksesta. 

​​​​​​​Lisätietoja fysioterapian suora- ja etävideovastaanotosta löytyy www.paijat-sote.fi -sivustolta vasemmalta valikosta: Terveyspalvelut – Kuntoutus- ja apuvälinepalvelut.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Anu Olkkonen-Nikula, 044 4406523
tulosaluejohtaja Veli-Pekka Hakanen, 044 7802367