Työsuhde-edut

Tutustu Päijät-Hämeen hyvinvointialueen monipuolisiin työsuhde-etuihin!

Ennaltaehkäisevät terveyspalvelut

Työterveyden lisäksi tarjoamme ennaltaehkäiseviä ja terveyttä ylläpitäviä palveluja työterveyden kauttamme. Käytettävänäsi ovat

 • työpsykologikäynnit 1–7 krt vuodessa tarvearvioinnin mukaan
 • työfysioterapiakäynnit 3 krt vuodessa
 • kuntotestit

Kun sairastut, voit sairastaa 1–7 päivää esihenkilön luvalla. Jos sairaus jatkuu yli seitsemän päivää, tarvitset lääkärintodistuksen.

Pitkät lomat

Vuosiloman pituuteen vaikuttaa työsuhteen ja palvelusajan pituus. Laskemme mukaan tehtäväsi kannalta oleellisen aiemman työkokemuksen. Sinulla voi olla jopa 38 lomapäivää vuodessa.

Lomapäiviksi lasketaan vain arkipäivät. Esihenkilösi kanssa voit sopia lomarahojen vaihtamisesta vapaiksi joko kokonaan tai osittain.

Etätyömahdollisuus

Voit tehdä joustavasti etätöitä, kun työtehtävät sen sallivat.

Perheystävällisen työpaikan käytänteet

 • Käytössämme on työaikapankki, työaikaliukumat ja autonominen työvuorosuunnittelu.
 • Voit käyttää perheystävällisiä palkallisia vapaita lyhytaikaisissa äkillisissä joustoa vaativissa tilanteissa.
 • Voit käyttää osa-aikaratkaisuja määräaikaisesti tai pysyvästi.
 • Suhtaudumme etätyön tekemiseen myönteisesti.

Perheystävälliset poissaolot

 • Kun lapsesi sairastuu, sinulla on oikeus 1–3 kalenteripäivän palkalliseen poissaoloon.
 • Jos lapsesi elämässä tapahtuu äkillinen kriisitilanne, sinulla on oikeus 1–3 kalenteripäivän palkalliseen poissaoloon esimiehen harkinnalla.
 • Sinulla on oikeus tilapäiseen 12–17-vuuotiaan nuoren hoitovapaaseen.
 • Käytössäsi on alle 12-vuotiaan sairaan lapsen hoitopalvelu. Työnantaja maksaa kotiin lastenhoitajan ja vanhempi voi halutessaan tulla töihin. Hoitopalvelua saa neljän päivän ajan yhtä sairautta kohti ja korkeintaan kaksitoista päivää vuodessa.

Työkierto

Kannustamme työntekijöitämme kehittymään ja kehittämään myös muita yksiköitä. Vakituisilla työntekijöillämme on mahdollisuus tutustua toisen yksikön työhön. Voit olla pidemmässä työkierrossa tai lyhyemmässä minityökierrossa.

Lomaedut

Hyvinvointialueen henkilöstöllä on käytössään Holiday Clubin loma-asuntoja ja Ylläksen vuokramökki. Holiday Clubin kylpylöistä saa myös alennusta.

Epassi

Tarjoamme työntekijöillemme vuosittain 400 euron arvoisen Epassi-edun. Epassilla voit hankkia liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointipalveluita.

Työsuhdepolkupyörä

Haluamme parantaa henkilöstön hyvinvointia ja työssäjaksamista tarjoamalla työsuhdepolkupyöräedun vakituisen henkilöstön käyttöön.  Työntekijä saa käyttöönsä uuden polkupyörän tai sähköpyörän, jota saa käyttää työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajan matkoihin. Polkupyöräetu on verotonta 1 200 euroon asti vuodessa ja työsuhdepolkupyörien hankintahinta varusteineen saa olla enintään 4000 euroa.

Henkilöstöohjelman ja henkilöstöltä saadun palautteen myötä laajennamme pyöräetua vuoden 2024 alusta alkaen koskemaan myös määräaikaisia työntekijöitä.

Aktiivinen henkilöstöyhdistys

Henkilöstöyhdistyksen kautta pääset mukaan lukuisiin eri harrastuksiin, esimerkiksi curlingiin, golfiin, jalkapalloon, joogaan, kamerakerhoon, kulttuuriretkille, keilaamaan, kuoroon, pilatestunneille tai vesiliikuntaan.

Vuosittainen koulutusraha

Jatkuvaan uuden oppimiseen kannustetaan vuosittaisella tiimikohtaisella koulutusrahalla. Koulutuspäiviä pitäisi olla vähintään kolme päivää vuodessa. Voit saada tukea tutkintoon johtavaan koulutukseen korkeintaan 10 palkallista päivää vuodessa.

Mentorointi

Mentorointi on yhteistyösuhde, jonka keskeisenä tavoitteena on edistää oppimista ja osaamista sekä tukea ammatillista kasvua. Järjestämme vuosittain mentorointiohjelman, jonka kautta yhdistämme mentoreita ja mentoroitavia.