”Paikka jossa nauretaan ja itketään, mutta ennen kaikkea viihdytään”, kuvailee sairaanhoitaja Erica työpaikkaansa tehostetun valvonnan osastoa

paikka jossa nauretaan ja itketään, mutta ennen kaikkea viihdytään. Työ joka ottaa, mutta myös antaa. Työ joka kasvattaa ja kehittää, mutta ennen kaikkea työ jonka kantavana voimana on työyhteisö eli perhe.

@paijatsotenhelmi

Mitä teet työksesi?

Hei, olen Erica ja työskentelen sairaanhoitajana tehostetun valvonnan osastolla. Kesän 2023 aikana tehostettu valvonta yhdistyy teho-osaston kanssa samalla osastolle ja tämän jälkeen osastomme tunnistetaan nimestä valvontayksiköt. Yhdistymisen myötä ei työnkuvani eivätkä potilaiden erikoisalat tule kuitenkaan muuttumaan.

Mikä sai sinut kiinnostumaan työntekijälähettiläisyydestä? 

Monella on mielikuva ja jopa ehkä tietynlainen pelko työstämme valvontayksiköissä. Moni epäilee ja olettaa, että työmme vaatii tietynlaista osaamista tehohoidosta tai siihen liittyvistä aiheista, ja tästä johtuen arkailee osastolle töihin tulemista.  Itsekin kyseiseen mielikuvaan syyllistyin, kun sairaalamaailman ulkopuolelta (kotihoidosta) osastolle tulin. Haluankin todistaa mielikuvat vääriksi ja tästä syystä hakeuduin työntekijälähettilääksi.

Millaisia aiheita käsittelet julkaisuissasi

Julkaisuissa pääsette tutustumaan arkeemme osastolla sekä työhön, joka kattaa kaikki talon erikoisalojen potilasryhmät (kirurgia, sisätaudit, psykiatria, neurologia, keuhkotaudit, naisten-/ja lastentaudit.) Tutustumme myös mm. tehopotilaan hoitoon ja MET-ryhmään. Seuraajilla on myös valta vaikuttaa sisältöön esittämällä kysymyksiä tai ehdottamalla aiheita Instagramissa kerran kuukaudessa ilmestyvään kyselylaatikkoon.

Mistä nautit työssäsi?

Ihan ensimmäisenä (koska ei voi sanoa palkkapäivä) haluan nostaa ykkösasiaksi työyhteisömme ilmapiirin.  10 vuoden työurani aikana en ole törmännyt vielä työyhteisöön, missä työilmapiiri olisi ollut näin hyvä. Osastollamme kaveria tuetaan eikä kukaan jää koskaan yksi. Meillä voi itkeä, nauraa ja olla oma itsensä. Toisena asiana tulee ehdottomasti se, että koskaan ei voi tietää mitä työpäivä tulee pitämään sisällään, koska jokainen päivä on erilainen. Erikoisalojen myötä myös tietotaito kehittyy ja ammattitaito kasvaa.

Ota Erica seurantaan: