Päijät-Hämeen ruoka-aputoimintaan noin 70 000 euron valtionavustus

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle 70 670 euroa valtionavustusta ruoka-aputoiminnan järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin. Avustusta haettiin syksyllä yhteensä 140 000 euroa yhdessä osatoteuttajien kanssa.

Valtionavustus on tarkoitettu ruoka-aputoimintaa järjestäville tahoille esimerkiksi lahjoitetun hävikkiruuan jakelun ja siihen liittyvän muun ruoka-aputoiminnan mahdollistamiseen. Avustukset kohdennetaan hankehallinnoijan kautta edelleen alueen toimijoille yhteisen hankesuunnitelman mukaisesti. Päijät-Hämeessä kuntien kanssa käydyissä keskusteluissa alueen hankehallinnoijaksi on sovittu hyvinvointialue.

– Valtionavustusta on alueella hartaasti odotettu, koska tarve sille on todella suuri. Myönnetyllä avustuksella voidaan kattaa vain osan aiheutuvista kuluista, joten nyt on yhdessä osatoteuttajien kanssa tarkkaan pohdittava, mihin rahoitus riittää. Yhdessä tekemisellä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet löytää uusia toimintamalleja tuen tarjoamiseksi asukkaille, järjestökoordinaattori Helena Haaja toteaa.

Osatoteuttajina Päijät-Hämeen ruoka-aputoiminnassa ovat Heinolan Helluntaiseurakunnan Rukoushuoneyhdistys ry, Jyränkölän setlementti ry, Lahden Sininauha ry, Operaatio Avoin Ovi ry, Suomen Punainen Risti, Iitin osasto ry, Toivon Keskus ry, ViaDia Asikkala ry, ViaDia Heinola ry ja ViaDia Lahti ry.