Päijät-Hämeen hyvinvointialue palkkaa 200 iältään 14-17-vuotiasta kesätyöntekijää

Palkkaamme tulevana kesänä noin 200 kesätyöntekijää, jotka ovat iältään 14–17-vuotiaita. Hakuaika on 20.2.–19.3.2023, ja valinnoista ilmoitetaan huhtikuun loppuun mennessä. Kesätyöpaikat tulevat haettaviksi Kuntarekryn kautta.

14–17-vuotiaiden työntekijöiden kesätyöjakson kesto on joko kuukausi tai kaksi viikkoa. Kuukauden kesätyöstä maksetaan tuhat euroa ja kahdelta viikolta 500 euroa. Työjaksot sijoittuvat pääsääntöisesti touko–syyskuulle.

Maakunnan suurimpana työnantajana uusi hyvinvointialue haluaa osaltaan huolehtia siitä, että alan kesätöitä on nuorille laajasti tarjolla.

– Saatamme olla nuorten jopa ensimmäinen työnantaja, ja on tärkeää, että voimme mahdollistaa heille hyvän ensikosketuksen työelämään. Ensimmäisillä työelämäkokemuksilla voi olla merkittävä vaikutus nuorten tulevaisuuteen, henkilöstöjohtaja Erja Saari sanoo.

Tavoitteena on löytää kesätyöntekijöille mielekkäitä tehtäviä, joissa he pääsevät tutustumaan sekä alan tehtäviin että hyvinvointialueeseen työnantajana.

Opiskelijoiden mahdollista hakea kesätyötä ilman cv:tä

Hyvinvointialueella työskentelee kesäkaudella myös sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen kesätyöntekijöitä, joilla on jo suoritettuna alan opintoja. Kesätyöpaikkojen kelpoisuusvaatimukset on kuvattu hakuilmoitusten yhteydessä.

Yleishakujen rinnalle alan opiskelijoiden kesätyöhakuun avataan Duunitorin cv:ttömän haun malli, jolla pyritään lisäämään hakemusten määrää ja helpottamaan kesätyöhakua.

Kevennetyn haun mallissa hakija vastaa muutamaan ennalta määriteltyyn kysymykseen ja jättää työnantajalle tiedoksi yhteystietonsa, joilla hänet tavoittaa haun aikana.

Uusi rekrytointitapahtuma Trion palvelutorilla

Hyvinvointialue järjestää yhteistyössä te-palveluiden, Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun ja alueen oppilaitosten kanssa rekrytointitapahtuman ensi viikon tiistaina 21.2. klo 12.30–17 kauppakeskus Trion palvelutorilla.

Uuden tapahtuman tavoitteena on tehdä sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä pelastustoimialaa tutuksi erityisesti 8. ja 9. luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille sekä sote- ja pelastusalan opiskelijoille, alanvaihtajille ja alalle palaaville. Tapahtumaan osallistuvat saavat myös lisätietoa mm. hyvinvointialueen henkilöstöeduista ja työhyvinvoinnin edistämisestä.

Tapahtuma-alueen lavalla järjestettävässä paneelikeskustelussa kuulijoille esitellään useampi mielenkiintoinen uratarina, ja alueen ständeillä osallistujat pääsevät keskustelemaan hyvinvointialueen edustajien kanssa esimerkiksi kesätyö-, keikka- ja vakituisista työmahdollisuuksista.

Lisäksi tapahtumakävijöillä on mahdollisuus osallistua leffalippujen arvontaan sekä kuvauttaa itsensä #ikkunatulevaisuuteen-someseinän edessä.

Katso kaikki Päijät-Hämeen hyvinvointialueen avoimet kesätyöpaikat.