Opastuskiertueella tuettu jo satoja päijäthämäläisiä Päijät-Sote-sovelluksen käytössä

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen julkaisema Päijät-Sote-sovellus on löytynyt sovelluskaupoista huhtikuusta lähtien. Käyttäjiä sovelluksella on jo yli 26 000. Parin viikon ajan hyvinvointialueen työntekijät ovat esitelleet sovelluksen käyttömahdollisuuksia opastuskiertueella Päijät-Hämeen keskussairaalassa ja Lahden keskustan Prismoissa. Lähes 300 päijäthämäläistä on jo saanut tarvitsemaansa tukea sovelluksen asennukseen ja käyttöönottoon. Esittelyt jatkuvat eri puolilla Päijät-Hämettä pitkin syksyä.

Kiertueen matalan kynnyksen pop-up-tapahtumissa sovellusta esittelevät vastaavat asukkaiden kysymyksiin ja tarjoavat henkilökohtaista ohjausta ja avustusta.

– Erityisen tyytyväisiä tapahtumiin ovat olleet he, jotka eivät ole saaneet itsenäisesti ladattua sovellusta ja ovat nyt hyvinvointialueen työntekijän avustuksella pystyneet ottamaan sovelluksen käyttöön ja tutustuneet yhdessä työntekijän kanssa sovelluksen mahdollisuuksiin, kertoo digipalveluihin erikoistunut sairaanhoitaja Tiia Palviainen.

Moni ei vielä tiedä, mitä kaikkea sovelluksella pystyy jo tekemään, ja että sovelluksesta saa jo monia hyvinvointialueen terveydenhoidon palveluja sähköisesti. Kiertueen tavoite onkin saada yhä useampi päijäthämäläinen tietoiseksi sovelluksen olemassaolosta ja käytön monipuolisuudesta.

– Olemme sitten asukkaiden kanssa yhdessä käyneet läpi toiminnallisuuksia, joista he hyötyvät. Sovelluksen viestinnässä on myös korostettu perheteemaa, ja tämä on tuonut tapahtumiin puolesta-asioinnista kiinnostuneita.

Tapahtumia järjestetään pitkin syksyä eri puolilla Päijät-Hämettä. Ensimmäisten kuukausien aikana sovellusesittelyjä on Lahdessa, Hollolassa ja Heinolassa. Myöhemmin syksyllä perehtymään pääsee myös Padasjoella ja Asikkalassa. Esittelytilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Elo-syyskuun kiertueajat ja -paikat löytyvät alta. Loka-marras- ja joulukuun aikataulusta tiedotetaan syyskuussa.

Päijät-Sote-sovelluksen esittelykiertueen elo-syyskuun aikataulu: 

29.8. WPK Heinola, Ikäihmisten terveyden päivä klo 10–14

5.9. Prisma Hollola klo 10–18

6.9. Muistikahvila Lahti, Trio Palvelutori klo 11–12

11.9. Muistikahvila Heinola, Siltakodin asukastupa klo 13–14

12.9. Prisma Holma Lahti klo 10–18

18.9. Lahden palvelutori TRIO klo 10–14

19.9. Lahden palvelutori TRIO klo 10–14

Ajantasaiset tiedot sovellusesittelykiertueen aikataulusta voi tarkistaa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen nettisivuilta ja some-kanavista.

Kuvateksti: Opastuskiertueella digimentori Leena Hyvölä avustaa lahtelaista Seijaa lataamaan Päijät-Sote-sovelluksen. Leena myös neuvoi kiitolliselle Seijalle, mitä palveluja sovellus pitää sisällään.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)