Myös määräaikaisten työntekijöiden palkanmaksu onnistui 

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen määräaikaisten työntekijöiden ensimmäinen palkkapäivä oli tiistaina 31.1.2023. Palkanmaksu sujui suunnitelmien mukaan, ja muutamat yksittäiset virheet on korjattu.

– Palkkojen maksaminen sujui tosi hyvin, jopa paremmin kuin osasin odottaa. Joitakin yksittäisiä virheitä ilmeni, mutta niitä tulee normaalitilanteessakin. Kuun vaihteen tapahtumia oli yhteensä noin 6200, mikä sisältää määräaikaisen henkilöstön palkat ja työaikalisät, henkilöstöjohtaja Erja Saari kertoo.

– Meillä on tapana, että palkanmaksun virheet korjataan välittömästi eli kaikki on nyt kunnossa. Se on henkilöstölle tärkeää. Palkanmaksun onnistuminen kuului ykkösprioriteetteihimme hyvinvointialueelle siirryttäessä, Saari jatkaa.

Vakituisten työntekijöiden palkat maksettiin onnistuneesti tammikuun puolivälissä.

– Kiitos onnistumisesta kuuluu esihenkilöille ja koko projektiryhmälle. Palkanmaksuun liittyvät aina myös työvuorosuunnittelujärjestelmät, joten niiden taustallakin tehtiin valtavasti hyvää työtä.

Ensimmäisiä palkka-ajoja ja palkanmaksujen teknistä sujumista jännitettiin yleisesti hyvinvointialueiden uusissa organisaatioissa.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue työllistää alueella noin 7 600 terveydenhoidon, sosiaalialan sekä pelastustoimen ammattilaista.