Kimmo Metso tietohallinnon kehityspäällikkö

Kimmo kehityspäällikkö ICT Tietohallinto

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen Infra-ja loppukäyttäjäpalveluiden kehityspäällikkö Kimmo Metsolla on takanaan 20 vuoden ura ICT-alalla. Kokemusta on kertynyt asiantuntija- ja päällikkötehtävistä niin isoissa globaaleissa yrityksissä, kuin valtion leivissä.

”Olen osa Infra- ja loppukäyttäjätiimiä ja vastaan loppukäyttäjäpalveluista, teen muun muassa paljon yhteistyötä eri toimittajien kanssa. Myös kilpailutukset tulevat näyttelemään isoa roolia tiimissämme. Olemme juuri ottamassa sisään uutta kapasiteettipalvelua, joten pöydälläni on paljon johtamista, asioiden hallinnoimista ja prosessikuvien auki piirtämistä. Tykkään tiedon käyttämisestä, sen visualisoinnista ja prosessien dokumentoinnista. Työssäni käytän paljon mm. Microsoftin Power BI:tä”, kertoo Kimmo.

”Aikaisemmin työskentelin palvelutuottajan päässä, joten on mukavaa olla nyt itse asiakkaan roolissa. Lisäväriä päiviin tuo myös se, että sote-puoli on tällä hetkellä kovassa muutoksessa.

Työskentelemme tietoteknisesti haastavassa ympäristössä, mikä tekee tehtävistäni entistäkin mielenkiintoisempia – meillä kun it-järjestelmien toimimattomuus ei ole missään yhteydessä vaihtoehto.

Yritämme koko ajan kehittää asioita paremmiksi ja tuntuu hienolta, kun pystymme omalta osaltamme tehostamaan jotakin osa-aluetta piirun verran ja näin tekemään sairaanhoitajan tai lääkärin päivittäisestä työstä toimivampaa.”

”Päiväni ovat yleensä täynnä kokouksia ja työpajoja. Olenkin oppinut priorisoimaan ja hallitsemaan ajankäyttöä siten, että olen kartalla siinä, mitkä tehtävät pitää saada valmiiksi, jotta kokonaisuus pyörii.
Vaikka töissä välillä on hektistä, viihdyn erittäin hyvin. Iso kiitos siitä kuuluu mahtavalle työporukalle! Vaikka meillä onkin työajan suhteen joustava hybridimalli käytössä, tietohallinnossa on rikkaus tulla konttorille!”