Yhdistä unelmien mökkikesä ja kesätyö Päijät-Hämeessä

Kesätyö Päijät-Hämeessä… Kun päivät alkavat valostumaan, on herkullista tehdä pieni mielikuvamatka tulevaan kesään. Ota mukava asento ja pysähdy hetkeksi. Koivunlehdet ovat juuri puhjenneet (anteeksi tässä kohtaa siitepölyallergikoille!), linnut laulelevat ja kesän ensimmäinen auringonpaiste houkuttelee etsimään aurinkolaseja jostain jemma-nimisestä paikasta, jonka kuvittelit edellisenä syksynä olevan ihan helposti löydettävissä. Lämmin tuuli heiluttelee ja alat ideoita, mitä kaikkea haluatkaan tehdä tulevan suven aikana.

Tässä kohtaa saattaa mieleen juolahtaa – mistä kaikille puutarhaunelmille, veneprojektille, festarilipuille, baden-tuoleille, huvipuistomatkoille ja muille kesätouhuille saa rahoituksen? Onneksi kesätöitä voi tehdä nykyään melkein missä vain.

Kesätyö siellä, grillijuhla tuolla

Päijät-Häme on ehkä koko Suomen eteläisin maakunta, jossa kolme onnistuneen kesän elementtiä yhdistyvät – mökkimaisemat, hyvät kulkuyhteydet ja leppoisa arki. Heittäydy Päijät-Hämeeseen ja vietä unelmien kesä leppoisissa maisemissa hyvinvoinnintekijöiden kesätyökaverina!

Kotihoidon kesätyössä saat viettää tauot vaikka järvimaisemissa.

Iitti on my mind

Kenelle? Sairaanhoitaja, lähihoitaja

Iitin musiikkijuhlista tunnettu kaunis maaseutukunta sijaitsee itäisessä Päijät-Hämeessä. Helsingistä pyrähdät Kausalaan junalla noin puolessatoista tunnissa.

Vapaapäivä vietetään iittiläisittäin Vuolenkoskella Konniveden aaltojen äärellä Rantamestan terassilla tai Kilkkilän Farmilla strutseja ja muita eläimiä ihastellen. Iitin etelälaidalla vanhaan kouluun perustettu Olgan farmi on kuuleman mukaan maan paras pizzapaikka. Autolla liikkuville Iitin lähiseudulta löytyy useita suosittuja käyntikohteita, kuten Kimolan Kanava, Repovesi, Tykkimäen huvipuisto ja luonnonmuovaama linnavuori, Hiidenvuori.

Hanki kesätyö Päijät-Hämeessä ja toteuta kesäunelmasi Iitissä! Kesäksi paikkoja on vielä sairaanhoitajalle ja lähihoitajalle ikääntyneiden asumispalveluissa sekä kotiin vietävissä palveluissa.

Orimattilassa olet vähän niin kuin Pohjanmaalla

Kenelle? Ohjaaja, sairaanhoitaja, lähihoitaja

Päijät-Hämeen etelärajan piirtävä Orimattila on paitsi vanha hevospitäjä, myös upeiden peltomaisemien ympäröimä maalaiskaupunki.

Miltä kuulostaisi kesä maatilalla? Hakalan tila Orimattilassa on vammaispalveluiden asumisyksikkö, jossa pääset viljelemään, hoitamaan alpakoita, hoitamaan metsää ja tekemään maatilan töitä yhdessä asukkaiden kanssa. Työssä saat toteuttaa myös itseäsi, sillä mukavaa harrastetoimintaa on palkitsevaa toteuttaa yhdessä maatilan kesäisessä miljöössä.

Orimattilan ikääntyneiden asumispalveluyksikkö Marttila ja Erkkilä on keskustan kupeessa sijaitseva kahden talon yksikkö, jonka välillä pääset kulkemaan hauskasti maanalaista käytävää pitkin. 45-paikkaisen Marttila-Erkkilän työyhteisössä kukkii runsas huumori ja työvuorojen suunnittelussa otetaan toiveesi huomioon. Sauna lämpiää yksikössä päivittäin. Mikäli olet itsenäisemmän hoitotyön puolestapuhuja, valintasi on Orimattilan kotihoito.

vääksy asikkala päijät-hämeen hyvinvointialue kesätyö päijät-hämeessä
Vääksyn kanava on kuin pala Keski-Eurooppaa. Kuva: Tarmo Valmela, Visit Lahti

Asikkala, tuttavien kesken Vääksy

Kenelle? Hammashoitaja, lähihoitaja, sairaanhoitaja, ohjaaja

Päijänteen ja Vesijärven vesistöt yhdistävä Vääksy on kesäisestä maisemasta haaveilevan unelmakohde. Valtakunnallisesti merkittävä Vääksyn kanava, omintakeiset tapahtumat ja viehättävät pikkukylät tarjoilevat mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää työpäivien oheen.

Vietä mukava kesä päivätyössä Asikkalan avosairaanhoidossa! Työpäivän jälkeen ehdit vielä piipahtamaan Metsälinnan kahvilassa nautiskelemassa vanhan puutalon tunnelmasta ja herkullisista leivoksista. Vammaispalveluiden yksiköt Anianraitilla ja Vääksyn palvelukodissa tarjoavat työtä sairaanhoitajan lisäksi myös ohjaajalle. Kotihoidossa ja hammashoitajana suun terveydenhuollossa päiviisi tulee vaihtelua, sillä työskentelyalueena on Asikkalan lisäksi vieruskunta Padasjoki. Käväise vapaapäivänä nappaamassa kuva henkeäsalpaavasta Pulkkilan harjusta!

Padasjoki kesätyö päijät-hämeessä päijät-hämeen hyvinvointialue
Kuva: padasjoki.fi

Padasjoki on kesän lintukoto

Kenelle? Hammashoitaja, lähihoitaja, sairaanhoitaja, ohjaaja

Padasjoki on ehkä koko Päijät-Hämeen leppoisin paikka, onhan kunnan slogan ”Experience nothing”. Kunnan sympaattinen keskustan tärkeimmät toiminnon sijaitsevat kivenheiton päässä toisistaan. Kesätyö Päijät-Hämeessä onnistuu vielä tälläkin suunnalla – suun terveydenhuoltoon Padasjoen ja Asikkalan välille on vielä hammashoitajan kokoinen slotti. Ikääntyneiden kanssa pääset työskentelemään Pihlajakodissa ja vammaisten parissa Visapuiston palvelukodissa. Päijänteen kansallispuisto alkaa Padasjoelta ja alue on tunnettu jääkauden jättämistä luonnon ihmeistä, kuten siirtolohkareista, supista ja useista harjuista ja harjusaarista.

Haluatko lisätietoja työmahdollisuuksista? Ota yhteyttä suoraan rektytiimiin!