Käyttämättä jäävä hoitoaika kannattaa perua ja välttää lasku

image received via email

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Käyttämättä jäävä hoitoaika kannattaa perua ja välttää lasku

 

Hyvinvointialueella käyttämättä jäävä hoitoaika kannattaa perua ennakkoon. Näin välttää jälkikäteen lankeavan laskun. Samalla antaa jollekulle toiselle asiakkaalle mahdollisuuden saada peruutusaika. 
 
Vuoden alusta maksukäytännöt on yhdenmukaistettu hyvinvointialueella niin, että perumattomasta ajasta terveydenhuollon palveluissa peritään yli 18-vuotiailta jälkikäteen 51,50 euron maksu, vaikka käynti esimerkiksi hoitajalla muutoin olisikin maksuton. Aika on peruttava 24 tuntia ennen varattua aikaa kunkin hoitoyksikön ohjeistuksen mukaisesti.  

Myös lääkäreiden hoitopuhelut ovat maksullisia koko hyvinvointiyhtymän alueella. Jos vuosimaksu on maksettu, lääkäreiden hoitopuheluista ei tarvitse maksaa erikseen. 

 
Poikkeuksiakin on

Perumattomasta ajanvarauksesta laskua ei peritä alle 18-vuotiailta. Maksu voidaan jättää perimättä myös, jos siihen on hyväksyttävä syy. Hyväksyttävänä syynä pidetään äkillistä sairastumista.  
 
Peruuttamattomasta ajasta ei peritä maksua, jos jättää vastaanottamatta lyhytaikaisen hoito- tai asumispalvelupaikan päihde- ja mielenterveyspalveluissa, vammaispalveluissa tai ikääntyneiden sosiaalipalveluissa. 

 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)