Hyvinvointialueen järjestöavustusten haku käynnistyy

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen järjestöavustusten hakeminen vuodelle 2024 tehdään sähköisesti aikavälillä 27.11.-17.12.2023. Haku sulkeutuu 17.12. klo 16.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päättää järjestöavustusten kohteista tammikuussa.

Järjestöavustuksilla mahdollistetaan hyvinvointia ja terveyttä edistävää toimintaa. Haettavissa on kumppanuusavustusta ja yhteiskehittämisen avustusta.

Kumppanuusavustuksella järjestettävä toiminta on järjestölähtöistä hyvinvointialueen lakisääteisiä tehtäviä täydentävää ja kehittävää toimintaa asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Yhteiskehittämisen avustus on alueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kärkien mukaisten teemojen tarvelähtöistä kehittämistä yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa.

Järjestöavustusten tulee tukea hyvinvointialueen strategioita, ohjelmia ja painopisteitä. Hyvinvointialueen verkkosivuille on koottu materiaalit, joihin on hyvä tutustua ennen järjestöavustuksen hakemista. Hakukelpoisuus ja pisteytysmalli ovat nähtävissä osoitteessa paijatha.fi/jarjestoavustukset/

Järjestöavustuksen hakuun on tarjolla opastusta avustusinfojen ja avustuspuhelimen kautta. Hakulomakkeet ovat avoinna verkkosivuilla vain hakuaikana.