Hoitotarvikejakelusta Tena-tuotteita tilanneet asiakkaat ovat saattaneet joutua tietoturvaloukkauksen kohteeksi

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen Tena-tuotteiden hoitotarvikejakelun asiakkaat ovat saattaneet joutua tietoturvaloukkauksen kohteeksi. Päijät-Hämeen hyvinvointialueen inkontinenssituotteiden kuljetuspalvelusta vastaava Westlog Oy on joutunut kyberhyökkäyksen kohteeksi. Tietoturvaloukkaus voi koskea hyvinvointialueen asiakkaiden nimeä, yhteystietoja, mahdollista järjestelmässä ollutta henkilötunnusta sekä tietoa tehdyistä tilauksista.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue on pyytänyt tarkennettua tietoa asiasta. Tiedotamme tietoturvaloukkauksesta välittömästi enemmän, kun saamme tarkennettua tietoa.

Ennen kuin varmistuu, onko tietoturvaloukkauksen kohteena ollut myös Päijät-Hämeen hyvinvointialueen asiakkaita, suosittelemme kauttamme Tena-tuotteita kotiin tilanneita asiakkaita olemaan varmuuden vuoksi varuillaan ja kiinnittämään erityistä huomiota mahdollisiin petosyrityksiin. Kaikissa rikostapauksissa, kuten identiteettivarkauksissa, suosittelemme olemaan aina yhteydessä poliisiin.

Westlog Oy on tehnyt seuraavat toimet tietomurron selvittämiseksi:

  • Yrityksen tietojärjestelmiin on asennettu erityinen valvontajärjestelmä.
  • Kyberturvallisuuskeskukselle (liikenne- ja viestintävirasto Traficom) sekä Suomen tietosuojavaltuutetun toimistoon on tehty ilmoitus tietomurrosta.
  • Poliisille on tehty rikosilmoitus tietomurrosta.

Westlogin suorittama tutkinta ja varastettujen henkilötietojen yksityiskohtainen arviointi on edelleen kesken. Esimerkiksi loukkauksen koko laajuus tai mahdolliset seuraukset eivät ole vielä tiedossa.

Neuvoja tietoturvaloukkauksen kohteeksi joutuneille (tietosuoja.fi) (siirryt toiseen palveluun)Neuvoja identiteettivarkauden tai tietovuodon uhrille (kyberturvallisuuskeskus.fi)