Heinolalaisten palveluihin muutoksia vuoden 2023 alussa

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluiden järjestämisestä alueen asukkaille alkaa 1.1.2023. Muutos on suurempi hallinnollisesti kuin asukkaiden palveluihin näkyvinä toimina, mutta heinolalaisille uudistus tuo jonkin verran muutoksia.

Tälle sivulle kokoamme tietoa keskeisistä muutoksista palveluissa.

Mikä muuttuu heinolalaisten sote-palveluissa vuoden 2023 alusta alkaen?

  • Heinolan terveyskeskuksessa ei ole virka-ajan ulkopuolista kiirevastaanottoa. Terveyskeskuksen vastaanotot ovat auki maanantaista torstaihin klo 8–16 ja perjantaisin klo 8–15.
  • Ilta- ja viikonloppupäivystys on vastedes Akuutti24:ssä Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Kiireellisissä asioissa soita ensin päivystysavun numeroon 116 117, jossa arvioidaan hoidon tarve. Hätätapauksissa soita aina hätänumeroon 112.
  • Päijät-Hämeen hyvinvointialueen digiklinikkapalvelut laajenevat myös heinolalaisten käyttöön. Löydät digiklinikan linkin ja ohjeet verkkosivulta paijat-sote.fi/digiklinikka.
  • Heinolan suun terveydenhuollon aukioloaika laajenee Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle siirryttäessä: hammaslääkärin vastaanotto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–15. Kiireellisen hoidon osalta ei tule muutoksia.
  • Suun terveydenhuollon puhelinnumero arkisin klo 8–16 on 03 849 4369. Muina aikoina kiireellisissä tapauksissa ota yhteys päivystysavun numeroon 116 117, jossa arvioidaan hoidon tarve. Virka-ajan ulkopuolinen päivystys tapahtuu Akuutti24:ssä Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Digiklinikka palvelee myös suun ja hampaiden asioissa.
  • Heinolan hoitotarvikejakelu keskitetään hyvinvointialueen yhteiseen hoitotarvikejakeluun. Jatkossa hoitotarvikkeet pakataan Lahdessa ja toimitetaan kerran viikossa Heinolan sote-keskukseen. Osa tarvikkeista siirretään kotiinkuljetukseen. Asiakkaat saavat tietoa kotiinkuljetuksesta hoitotarvikejakelun hoitajalta.
  • Hoitotarviketilaukset tehdään puhelimitse tai turvasähköpostilla kaksi viikkoa ennen noutoa. Tilaukset puhelimitse numerosta 044 416 3149 ma–ke klo 8–14 ja to klo 8–12. Tilatut hoitotarvikkeet voi noutaa Heinolan sote-keskuksen noutokaapeista ma – su klo 7–19 (kulku G-oven kautta) tai Lahden sote-keskuksen noutokaapeista.