Harjun terveyden toiminta käynnistyi Hartolassa onnistuneesti

image received via email

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Harjun terveyden toiminta käynnistyi Hartolassa onnistuneesti

Harjun terveyden toiminta laajeni Hartolaan 1.1.2023 alkaen odotetusti. Harjun terveyden muulla toiminta-alueella suosituksi osoittautunut digiklinikka on nyt myös hartolalaisten käytössä.

– Olen erittäin iloinen sujuvasta toiminnan käynnistymisestä. Tunnelma on ollut ensimmäisinä toimintapäivinämme rauhallinen. Haluan kiittää sekä henkilöstöämme että asiakkaitamme jouhevasta toiminnan käynnistymisestä, toteaa Harjun terveyden toimitusjohtaja Petja Orre.

– Olemme päässeet hyvään vauhtiin perehtymisessä Hartolan kokeneiden ammattilaisten kanssa ja palvelut ovat toimineet odotetusti koko käynnistyksen ajan, iloitsee Orre.

Päijät-Soten hallintoylilääkäri Petteri Jyrkinen toteaa niin ikään ilahtuneena, että palvelun tuottajan vaihdos Hartolassa näyttää sujuneen ongelmitta.

– Harjun terveyden toiminta on käynnistynyt juohevasti, ja potilaat ovat saaneet tarvitsemansa avun pääosin tuttujen ammattilaisten toimesta sujuvasti. Toimivia lähipalveluita täydentämään on saatu käyttöön digiklinikka, jota hyödyntämällä moni asia hoituu helposti ilman käyntiä sote-keskuksessa.

Hartolan henkilöstössä ei tapahtunut isoja muutoksia vuoden vaihteessa. Hartolan vakituinen henkilöstö on perehtynyt Harjun terveyden toimintamalleihin ja uuden työnantajan tukijärjestelmiin, ja Harjun terveyden muiden toimipisteiden ammattilaiset ovat vastanneet päivittäisestä työstä

– Jatkamme henkilöstön tukemista uuden opettelussa ja perehtymisessä pitkin tammikuuta. Henkilöstölle tehdään kysely perehdytyksen onnistumisesta.

Digiklinikalta nopeasti apua

Harjun terveys on otettu Hartolassa kiinnostuksella vastaan. Toista sataa hartolalaista kävi tutustumassa kakkukahvien merkeissä 4.1.2023 uuteen palveluntuottajaan. Kohtaamisissa hartolalaisten kanssa Harjun terveyden edustajat ovat saaneet hyviä näkemyksiä siitä, mitkä asiat ovat erityisen tärkeitä alueen asukkaille.

– Palveluiden kehittämisessä potilaslähtöisyys on avainasemassa, painottaa Orre.

Toiminnan käynnistyminen toi mukanaan digiklinikan myös hartolalaisten käyttöön. Kevään aikana järjestetään digipalveluiden osalta neuvontatapahtumia, joissa on mahdollista saada opastusta niiden käyttöön.

– Toivomme, että asukkaat hyödyntävät uutta palvelua ladaten sovelluksen kännykkäänsä ja tutustuen sen mahdollisuuksiin jo vaikka ennen kuin todellinen avun tarve tulee, Orre kannustaa.

Hartolalaisten käytössä on alueen oman sote-keskuksen lisäksi myös Lahden sote-keskuksessa toimiva kiirevastaanotto, joka palvelee arkisin 8-20 ja lauantaisin 10-16.

Lisätietoja:
Harjun terveys, toimitusjohtaja, erikoislääkäri Petja Orre, petja.orre@harjunterveys.fi, p. 040 125 6053
Päijät-Hämeen hyvinvointialue, hallintoylilääkäri Petteri Jyrkinen, petteri.jyrkinen@paijatha.fi, p. 044 440 6524

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)