ELMA – elinvoimainen ja monimuotoinen hoiva- ja hoitoala

ELMA – elinvoimainen ja monimuotoinen hoiva- ja hoitoala -hanke (ESR 2021-2023) vastaa kasvavaan pulaan hoiva- ja hoitoalan työntekijöistä tukemalla sekä maahanmuuttajia että työyhteisöjä Päijät-Hämeen alueella.

Hankkeen päämääränä on lisätä Päijät-Hämeen elinvoimaisuutta ja sosiaali- ja terveysalan palveluiden saatavuutta varmistamalla osaavan työvoiman riittävyys hoiva- ja hoitoalalla.

Hankkeen keskeinen tavoite on kehittää virtuaalinen oppimiskokonaisuus sekä sitä tukeva ohjausmalli. Oppimiskokonaisuuden avulla hoiva- ja hoitoalan maahanmuuttajataustaiset ammattilaiset, opiskelijat sekä työnhakijat voivat vahvistaa opiskelu- ja työelämävalmiuksiaan sekä ammattikielen osaamistaan.

Lisäksi ELMA-hankkeessa tuetaan työyhteisöjä ja vahvistetaan niiden valmiuksia ottaa vastaan maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä.

Kesto

1.9.2021-31.5.2023

Rahoittajat

Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta.

Euroopan unionin sosiaalirahaston tunnus
Vipuvoimaa EU:lta -tunnus

Yhteistyössä

LAB-yliopiston logo
Päijät-Hämeen hyvinvointialueen suomenkielinen logo
Koulutuskeskus Salpauksen logo

Blogit

Haluatko kuulla tarinoita monimuotoiselta hoitoalalta?

Katso video hoitoalan eri toimintaympäristöistä ja siellä toimivista maahanmuuttajataustaisista hoitajista. He kertovat videolla tarinansa työskentelystä hoitoalalla Suomessa sekä suomen kielen oppimisesta.

Kiinnostuitko? Katso sarjan muut videot ja animaatiot ja siirry suoraan harjoittelemaan virtuaaliseen oppimisympäristöön: Opi hoitoalan suomea – Osaamisen paikka

Videot ja animaatiot ovat osa ELMA-hankkeen virtuaalisen oppimisympäristön sarjaa. Oppimisympäristössä tutustut hoitoalaan Suomessa ja samalla voit opiskella hoitotyön suomen kieltä ja työelämätaitoja. Kaikki hankkeen materiaalit ovat selkokielisiä.