Erikoistuvat lääkärit suitsuttavat Päijät-Hämeen keskussairaalaa – anestesiologian ja tehohoidon yksikkö ylsi valtakunnalliseksi kestomenestyjäksi

image received via email

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Erikoistuvat lääkärit suitsuttavat Päijät-Hämeen keskussairaalaa – anestesiologian ja tehohoidon yksikkö ylsi valtakunnalliseksi kestomenestyjäksi

 

Erikoistuvat lääkärit ovat arvioineet Nuorten lääkärien yhdistyksen koulutuspaikkakyselyssä Päijät-Hämeen keskussairaalan anestesiologian ja tehohoidon yksikön kestomenestyjäksi. Tunnustus tarkoittaa, että yksikkö on saanut parhaat mahdolliset arviot eli täydet viisi tähteä kyselyssä kolmena vuonna peräkkäin.

Koulutuspaikkakysely kartoittaa vuosittain erikoistuvien lääkäreiden saamaa koulutusta ja ohjausta sekä yleisemmin työoloja ja työn kuormittavuutta koulutuspaikassa.

Tällä erikoisalalla vastaavan tunnustuksen Päijät-Hämeen keskussairaalan lisäksi tänä vuonna on saanut vain Jyväskylän keskussairaala.

Pitkäjänteisen kehittämisen tulos

Päijät-Hämeen anestesiaklinikka on jo vuosien ajan ollut pidetty työpaikka nuorten lääkärien keskuudessa. Puskaradio on tehokkaasti vienyt viestiä ympäri Suomen.

– Olemme tehneet erikoistuvien koulutuksesta entistä systemaattisempaa osittain koulutusuudistuksenkin sanelemana. Klinikkamme senioreilla on opetusmyönteinen asenne ja erikoistuvat otetaan tasaveroisina jäseninä osaksi työyhteisöä. Lisäksi olemme motivoituneita kouluttamaan uutta lääkärisukupolvea. Nuorten lääkärien yhdistyksen tunnustus lämmittää erityisen paljon, kuvaa ylilääkäri Pekka Loisa tuntoja tuoreeltaan.

Täydet pisteet monella osa-alueella

Kyselyssä hyvän koulutuspaikan tunnusmerkkejä ovat olleet hyvä työyhteisö, hyvä työilmapiiri, avoin ja arvostava asenne työyhteisössä, suunnitelmallinen koulutus ja riittävä perehdytys sekä sopiva työkuormitus.  

– Pystyn vilpittömästi ja ylpeydellä toteamaan, että kaikki edellä mainitut kohdat toteutuvat yksikössämme. Sydämellinen kiitos kaikille, jotka ovat mahdollistaneet kunniamaininnan saamisen. Kiitokset lähtevät siis eritoten koulutusvastaaville sekä kaikille erikoislääkäreille, iloitsee Loisa vuolaasti kiitellen.

Kuvateksti: Erikoislääkäri Maria Abella opettaa erikoistuvan vaiheen lääkäri Inna Kordenkovaa laittamaan potilaalle aksillaarista plexuspuudutusta Päijät-Hämeen keskussairaalan leikkausosastolla. Kuva: Minna Moilanen / Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Lisätietoja:
ylilääkäri Pekka Loisa, 044 719 5050

 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)