Erikoistuminen Päijät-Hämeessä

Erikoistuminen Päijät-Hämeesä erikoistuvat lääkärit

”Ammatillinen ja lämmin työyhteisö, monipuolinen ja kehittymistä tukeva työnkuva, yhteisön suoman luottamuksen ja kasvavan vastuun mahdollistama kehittyminen”

Erikoistuminen on Päijät-Hämeessä sinun näköisesi kokonaisuus

Nuori lääkäri kohtaa valmistuttuaan valintojen täyteisen urapolkumahdollisuuksien kudelman. Oman polun löytäminen saattaa viedä aikaa ja raskas erikoistumisprosessi ei välttämättä heti houkuttele. Me Päijät-Hämeessä tarjoamme mahdollisuuden tulla tutustumaan rauhassa erikoisalojen vaihtoehtoihin. Suomen toiseksi suurimmassa keskussairaalassa riittää tutustuttavaa, vetääpä sinua puoleensa sisätaudit, hematologia, kirurgia tai akutologia. Olet sitten valinnut erikoisalasi tai vielä etsit sitä oikeaa, olet meille tervetullut!

Erikoistumisjaksot pystymme räätälöimään pitkälti omien toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Meillä pääset rakentamaan itsesi näköisen uran, ja tuemme sinua siinä. Jos harkitset tieteellisen tutkimuksen aloittamista tai olet tutkimuksen jo aloittanut, sairaalassamme on sitä varten erinomaiset puitteet ja myötämielinen asenne.

Nuorten Lääkäreiden Yhdistyksen koulutuspaikkavertailussa 2021 mukana olleet yksikkömme ovat kaikki saaneet 4 tai 5 tähteä. Esimerkiksi anestesiologian ja tehohoidon yksikkö sai täydet viisi tähteä ja 100 NPS pistettä. Hollolan sote-keskuksemme on saanut lisäksi myös Medisiinariliitolta tunnustusta kandiystävällisyydestä.

”Erinomainen senioriapu, hyvä mentorointi, loistavat kollegat” 

Päijät-Häme hyvien kulkuyhteyksien päässä

Kysyttäessä moni ei tiedä, mikä on Päijät-Häme, mutta Lahden tietävät kaikki.

Autoillen meille pääsee

  • Tampereelta 1h 50min
  • Hämeenlinnasta 1h 5min
  • Jyväskylästä 2h

Suoraan junaillen

  • Helsingistä 50min
  • Kouvolasta 30min
  • Lappeenrannasta 1h 10min
  • Mikkeli 1h 40min
  • Joensuusta 3h 25min
  • Kuopiosta 3h 10min

Täällä harrastusmahdollisuudet ovat myös vertaansa vailla. Puitteet löytyvät niin laskettelijalle kuin mäkihyppääjälle. Hiihtämäänkään ei tarvitse Lappiin asti lähteä, kun Salpausselän latuverkosto alkaa sairaalan portilta. Tule tutustumaan ulkoilu-, liikunta- ja kulttuuritarjontaan! Myös luonnon rauhaan maaseudulle pääsee helposti, sillä Päijät-Häme on mökkeilijän unelma jylhine maisemineen ja järvineen.

Hyppää YEK-putkeen, me autamme!

YEK suunnitellaan sinun toiveesi huomioiden. Puhumme YEK-putkesta, sillä räätälöimme sen sinulle kokonaisuudessaan. Voit myös jatkaa meillä keskeneräistä koulutusta.

YEK-putkeen kuuluvia pakollisia terveyskeskuspalveluita voi tehdä Asikkalan, Heinolan ja Hollolan sote-keskuksissa. Kiinnostuksesi mukaan sinun on mahdollista vaihtoehtoisesti suorittaa terveyskeskuspalveluista 3kk myös Akuutti24:ssä tai perusterveydenhuollon sairaalapalveluissa.

Sairaalapalvelut tehdään Päijät-Hämeen keskussairaalassa, joka on maan toiseksi suurin sekä myös laajan päivystyksen sairaala. Lisäksi sairaalapalveluita voi suorittaa kuntoutussairaala Jalmarissa sekä Orimattilan ja Heinolan vuodeosastolla. Keskussairaalassamme on yhteisöllinen tunnelma. Vertaistukea ja sosiaalista elämää onkin helppo löytää Päijät-Hämeestä!

Meillä on erinomaiset mahdollisuudet erikoistumiseen! Nuorten Lääkärien Yhdistyksen vertailussa yksikkömme pärjää vuosittain loistavasti. Voit suorittaa meillä suurimman osan tai erikoisalasta riippuen jopa kokonaisuudessaan kaikki runkopalvelut sekä suurimman osan reunapalveluista.

Koulutusylilääkärimme Leea Kallio on tukenasi ja kertoo sinulle sinulle mielellään lisää YEK-putkesta!

Leea Kallio, koulutusylilääkäri
leea.kallio@paijatha.fi
050 539 1634