Ensimmäisessä kokouksessaan aluehallitus keskusteli hyvinvointialueen strategian valmistelusta ja käynnisti hyvinvointialuejohtajan viran haun

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Ensimmäisessä kokouksessaan aluehallitus keskusteli hyvinvointialueen strategian valmistelusta ja käynnisti hyvinvointialuejohtajan viran haun

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen hallitus piti ensimmäisen kokouksensa maanantaina 14.3.2022. Hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtajana toimii Kristiina Hämäläinen (kok.) ja varapuheenjohtajina Martti Talja (kesk.) sekä Anneli Viinikka (sd.). Muut aluehallituksen jäsenet ovat Ilkka Viljanen (kok.), Sari Niinistö (kok.), Ville Kirkonpelto (sd.), Eemeli Lehtinen (sd.), Riitta Lonka (kesk.), Ville-Veikko Elomaa (ps.), Sonja Falk (kd.) sekä Minerva Kastehelmi (vihr., 1.7.2023 saakka).

Hallitus kuuli ma. hyvinvointialuejohtaja Marina Erholan katsauksen valmistelun tilanteesta ja kävi läpi aluevaltuuston ja aluehallituksen keskeisiä tehtäväkokonaisuuksia kevätkauden ajalle.

Tehtävää ennen hyvinvointialueen järjestämisvastuun alkamista 1.1.2023 on paljon ja kokoustahti alkuvaiheessa tiivis: kesäkuun loppuun mennessä on suunnitteilla viisi aluevaltuuston ja kuusi aluehallituksen kokousta sekä lautakuntien järjestäytyminen ja ensimmäiset kokoukset.

Aluehallitus keskusteli myös hyvinvointialueen strategian valmistelun aikataulusta. Lisäksi päätettiin perustaa valtuustoryhmien sekä hallituksen ja valtuuston 1. puheenjohtajista koostuvan toimikunta, jonka tehtävänä on vahvistaa poliittista yhteistyötä aluevaltuustossa.

Aluehallitus päätti julistaa haettavaksi Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajan viran toistaiseksi voimassa olevana sekä perusti virantäyttöä valmistelevan toimikunnan. Tarkoitus on saada viran haku auki jo tällä viikolla ja hakuprosessi päätökseen toukokuun loppuun mennessä. Lisäksi määräaikaiselle hyvinvointialuejohtajalle nimettiin sijaiseksi hyvinvointiyhtymän toimialajohtaja Jukka Santala.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Aluehallituksen esityslistat ovat julkisia ja saatavilla täältä. Myös pöytäkirjat julkaistaan tarkastamisen jälkeen samassa järjestelmässä.

Lisätietoja

aluehallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen puh. 050 340 3572

aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja Martti Talja puh. 044 977 5599

ma. hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola puh. 040 183 4295

Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijat-sote.fi)

Sähköposti lähetettiin henkilölle pressify+@meltwater.com

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus