Ensihoitaja Tiina arvostaa ammattilaisten tiimipeliä ja nimeää paheekseen TV-sarjamaratonit

@ensihoitajatiina

Mitä teet työksesi?

Työskentelen hoitotason ensihoitajana Päijät-Hämeen hyvinvointialueella. Toimin osan työajastani myös lääkärin työparina eli mukaan mahtuu muutakin kuin perinteisessä ambulanssissa työskentelyä.
Olen mukana myös erilaisissa työryhmissä kuten työhyvinvointi ja perehdytys. Niissä keskustellaan ja kehitetään kyseisiä prosesseja entistä paremmiksi. Lisäksi toimin ensihoidon henkilöstön edustajana ensihoidon ydinprosessissa.

Mikä sai sinut kiinnostumaan työntekijälähettiläisyydestä?

Olen ollut aina kiinnostunut viestinnästä ja sen mahdollisuuksista. Vaikuttamisen keinot ovat nykypäivänä valtavat. Toki suurin vaikutus ja maine rakennetaan fyysisissä potilastilanteissa mutta sosiaalinen media mahdollistaa oman tyylin näyttämisen. Uhka vai mahdollisuus? Uuden viestintästrategian mukaisesti jossa työntekijä otetaan yksilönä mukaan, houkutteli myös. Se avaa enemmän persoonia yksiköiden takana. Olemme kaikki erilaisia persoonia omine kiinnostuksen kohteinemme ja teemme työtä omalla persoonallamme.

Millaisia aiheita käsittelet julkaisuissasi?

Käsittelen ensihoitoa ja hoitotyötä yleisellä tasolla. Miten meidän ensihoidon oma asiantuntijuus näkyy meidän päivittäisessä työssä. Pyrin tuomaan ensihoidon näkökulmaa ja tietoutta niin kollegoille kuin maallikoillekin. Kuinka me hoidamme hätätilapotilasta, mitkä ovat meidän mahdollisuutemme kentällä ja miten laaja ensihoidon kenttä onkaan. Miten me täällä teemme työtä. Olemme yksi pelaaja isossa sote-kaukalossa – syötämme tarpeen mukaan muille sote-ammattilaisille kuten kotisairaalalle. Heiltä löytyy tiettyjen potilaiden kohdalla oma erikoisosaaminen. Tiimipeliä kaikki.

Minua ihastuttaa työssäni päivittäin akuuttihoitotyön tuoma adrenaliini, oman kädenjäljen näkeminen, itsenäinen päätöksenteko ja moniviranomaisyhteistyö. Eipä pidä unohtaa maisemakonttoriakaan. Ne näkyvät tililläni varmasti koska ne ovat osa työtäni. Saamme olla ensihoidossa mukana monissa tilanteissa, jotka koskettavat ja muistetaan kenties ikuisesti. Olemme hoitajista monesti se ensimmäinen ja näkyvin osa koko sote-ketjua.

Mitä uutta odotat lähettiläisyyden antavan sinulle?

Odotan sen tuovan uusia verkostoja ja hyviä keskusteluita itseäni kiinnostavista asioista. Olen kiinnostunut itse ja tehnyt opinnäytteeni sairaanhoitajan asiantuntijuudesta ja motivaatiotekijöistä. Miten näiden löytäminen ja havainnointi voi tuoda työntekijälle parhaimmillaan. Kun keskustelen itseäni kiinnostavista asioista ja ilmiöistä opin ja kehityn itsekin.

Uskon että myös ensihoitotietouden esiintuominen (helposti ja huomaamatta) voi kantaa pitkällekin. Jos joku oppii minun puheistani jotain, ollaan jo minun laskujeni mukaan plussalla. Yhä enempi asiakkaistamme käyttää sosiaalista mediaa tiedonhankintaan. Some-Kampanjat milloin ja mistä oireista kannattaa olla huolissaan ja milloin soittaa 112 tai 116117. Miten tärkeää on merkitä ne talojen numerot – ovat asioita mitä voi helposti tuoda sosiaalisessa mediassa ihmisille. Mitkä tehtävät ovat kiireellisiä ja mitkä voi hoitaa esim. perusterveydenhuollon puolella.

Kerro joku ”kiva tietää” – juttu sinusta!

Olen suhteellisen topakka ja tarmokas asioissa joihin uppoudun. Harjoittelen jättämään asioita myös huomiselle, tykkään tehdä asiat heti – en huomenna. Salainen paheeni onkin katsoa vaikka koko TV-sarja maratonina tai ahmia kirjallisuutta. En vain voi lopettaa kesken!

Keitä haluaisin erityisesti seuraajiksesi?

Kollegoita ja opiskelijoita. Ne keiden kanssa teen mahdollisesti joskus yhteistyötä.
Toki tililtä tulee paljon myös ensihoidon tietoutta, joka sopii maallikoille. Siksipä kaikki voivat hyötyä tilistäni.

Mikä on kanavasi?

Teen pelkästään Instagramia, minut löytää sieltä nimimerkillä @ensihoitajatiina

Ota Tiina seurantaan: