Digimentori

Oletko asenteeltasi kehittäjä, ja haluaisit ratkaista toiminnan haasteita hyödyntäen digityökaluja kuten esimerkiksi Teamsia, etävastaanottoa ja Chatbotia? Ymmärrätkö digikehitystä ja digitaalisia työkaluja, ja olet myös innokas oppimaan aiheesta lisää?

Jos nämä kysymykset herättivät mielenkiintosi, voit olla etsimämme seuraava DIGIMENTORI.

Haemme nyt kahdeksaa (8) määräaikaista DIGIMENTORIA 31.12.2023 saakka osa-aikaisin (50%) rooleihin. Suunnitelmana on jatkaa digimentoritoimintaa vuoden 2024 loppuun saakka. Jos haet hyvinvointialueen sisältä, on puolet työstäsi digimentorointia ja puolet nykyistä olemassa olevaa tai uutta rooliasi. Yhdistettävä rooli voi olla mikä tahansa, esimerkiksi sosiaalityön, hoitotyön, projektiyön tai muu digimentoroinnin kanssa yhteensopiva rooli yhtymässä. Näiden kahden roolin yhteensovittamisesta sovitaan yhdessä yksikön esihenkilön kanssa. Jos haet hyvinvointialueen ulkopuolelta emme edellytä toista roolia yhdistettäväksi digimentoroinnin kanssa.

Digimentorit ovat hyvinvointialueelle strategisesti tärkeä osaajaryhmä, koska he auttavat toimintaa ratkaisemaan sen suurimpia haasteita hyödyntäen digityökaluja. Digityökaluilla parannetaan asiakas- ja työntekijäkokemusta sekä tehostetaan toimintaa.

Digimentorina olet luomassa hyvinvointialueen uutta työkulttuuria edistäen digitaalisten työkalujen ja työtapojen käyttöönottoa. Tehtävänäsi on tukea toimintaa ja henkilöstöä digivälineiden käytön haltuunotossa – palveluina mm. O365, Chatbot, digiklinikka ja etävastaanotto.

Jokaisella digimentorilla on omat alueensa yhtymästä mentoroitavana. Mentorointityötä suunnitellaan ja toteutetaan myös yhdessä muun digimentoritiimin kanssa.

Digimentorin keskeiset tehtäväkokonaisuudet ovat:

 • Digipalvelujen käyttöönoton suunnittelu ja edistäminen omissa vastuuyksiköissä
 • Toiminnan haasteiden ratkaiseminen digityökaluilla, yhteistyössä toiminnan ja muiden mentoreiden kanssa
 • Henkilöstön digiosaamisen vahvistaminen omissa yksiköissä
 • Toiminnan toiveiden ja palautteiden keruu ja niiden viestiminen eteenpäin digikehitykseen
 • Digimentoroinnin suunnitteluun ja kehitystyöhön osallistuminen yhdessä muiden digimentorien ja digitiimin kanssa

Tehtävään saat syvällisen perehdytyksen ja jatkuvan digitiimin ja vertaisten tuen. Hakijoissa arvostamme vähintään yhtä paljon positiivista asennetta ja oppimishalua kuin kokemusta aihepiiristä.

Kelpoisuuden tehtävään antaa soveltuva korkeakoulututkinto tai ammatillinen perustutkinto, tai ammattitutkinto ja työkokemus sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tehtävistä. Eduksi on kokemus sote-alan tai julkisen hallinnon IT-tehtävistä. Lisäksi eduksi on opetus- ja koulutuskokemus sekä muutoshallintaan liittyvien tehtävien tuntemus.

Digimentorirooliin hakevalta arvostetaan seuraavaa osaamista:

 • Sote-alan monipuolinen tuntemus
 • Ratkaisukeskeinen työote
 • Yhteistyötaidot ja kyky verkostoitua eri ympäristöissä
 • Hyvä sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelujen tuntemus
 • Kokemusta digipalvelujen käytöstä
 • Opetus- ja koulutuskokemus

Hae tehtävää Kuntarekryn kautta 20.3. mennessä.

Onko sinulla tai esihenkilölläsi kysymyksiä tehtävästä ja/tai hakuprosessista? Vastaamme mielellämme!

Digipalvelujen tuotepäällikkö Rami Autio
puh. +358 44 482 3333
rami.autio@paijatha.fi

ICT-asiantuntija Outi Julen
puh. +358 44 729 7057
outi.julen@paijatha.fi