Digimentori-palvelu sai valtakunnallisen palkinnon

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen Digimentori-palvelu on palkittu 4. joulukuuta Helsingin Pörssitalolla valtakunnallisessa Tärkeissä töissä -gaalassa. Gaalassa palkittiin Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja alan pääsopijajärjestöjen syksyn kampanjan aikana Tekojen tori -portaaliin saapuneita inspiroivia kehittämistekoja. Digimentori-palvelu nousi esiin teollaan ’Digimentori saa ammattilaisen loistamaan muuttuvassa työympäristössä’.

Digityökalu tutuksi sote-ammattilaisille 

Digimentori-palvelu syntyi intohimoisesta tavoitteesta viedä käytäntöön Päijät-Hämeen hyvinvointialueen digistrategiaa. Strategia keskittyy erityisesti uusien toimintamallien käyttöönottoon mukaan lukien digipalveluiden saumaton integrointi sote-keskuksiin.

Digimentorit ovat toimineet merkittävässä roolissa hyvinvointialueen ammattilaisten digiosaamisen kehittämisessä ja auttaneet ammattilaisia kasvamaan digitaalisten järjestelmien, työkalujen ja toimintatapojen asiantuntijoiksi. 

Digimentorit ovat tarjonneet ohjausta ja tukea henkilöstölle etenkin Microsoft 365 -työkalujen käytössä. He ovat toimineet yhdyslinkkinä tietohallinnon ja toiminnan yksiköiden välillä varmistaen paremman ymmärryksen digitaalisen kehittämisen tarpeista ja haasteista. 
 
Digimentorit ovat käyneet viimeisen vuoden aikana kymmenissä hyvinvointialueen yksiköissä selvittämässä, mitkä hyvinvointialueen sovellusratkaisut tehostavat yksikön toimintaa. Samalla he ovat auttaneet hankkimaan selkeämmän käsityksen nykytilanteesta ja digipalveluista. Heidän tavoitteensa on ollut rohkaista ammattilaisia käyttämään digipalveluita asiantuntevasti ja aktiivisesti. 

Henkilökohtaista sovelluksen käyttöopastusta tuhannelle päijäthämäläiselle

Lisäksi digimentorit ovat jalkautuneet syksyn aikana eri puolille Päijät-Hämettä esittelemään hyvinvointialueella keväällä julkaistua Päijät-Sote-sovellusta. Tilaisuuksissa tuhat päijäthämäläistä on saanut digimentoreilta henkilökohtaista ohjausta ja avustusta sovelluksen lataamiseen ja käyttöönottamiseen sekä vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.  

Palkitseminen valtakunnallisessa Tärkeissä töissä -gaalassa on tunnustus Digimentori-palvelun merkittävästä panoksesta Päijät-Hämeen hyvinvointialueen digikehityksessä. 

Digimentori-palvelu on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa (RRP) Päijät-Hämeessä. 

Kuvateksti: Päijät-Hämeen hyvinvointialueen palkintoa noutamassa paikan päällä olivat digimentori, sairaanhoitaja Anu Tontti ja digimuotoilija Piia Pousi.