Aluevaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Aluevaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen 69 aluevaltuutettua kokoontuivat ensimmäistä kertaa Sibeliustalolla maanantaina 7.3.2022.

Kokous aloitti varsinaisen aluevaltuuston toimikauden nimeämällä jäsenet vaikuttamistoimielimiin sekä hyväksymällä hallintosäännön. Hallintosäännön hyväksymisen yhteydessä käytetyissä puheenvuoroissa korostui eri ryhmien yhteinen näkemys siitä, että hallintosäännön toimivuutta on tarkasteltava jo vuoden 2022 aikana.

Mika Kari aluevaltuuston puheenjohtajaksi

Kokouksen avasi iältään vanhin aluevaltuutettu Erkki Nieminen (sdp), joka johti puhetta varsinaisen puheenjohtajan valintaan saakka. Aluevaltuusto valitsi puheenjohtajakseen Mika Karin (sdp). Lisäksi päätettiin valita 3 varapuheenjohtajaa: ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi nimettiin Hannu Rahkonen (kok), toiseksi Jyrki Joensuu (ps) ja kolmanneksi Kirsi Lehtimäki (sdp).

Kristiina Hämäläinen aluehallituksen puheenjohtajaksi

Aluehallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kristiina Hämäläinen (kok), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Martti Talja (kesk) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Anneli Viinikka (sdp).

Tarkastuslautakuntaan valittiin 13 jäsentä ja sen puheenjohtajaksi Heimo Riutta (sdp) sekä varapuheenjohtajaksi Fuat Wafin (kok).

Turvallisuuden ja varautumisen lautakuntaan valittiin 13 jäsentä, lautakunnan puheenjohtajaksi Mika Järvinen (kok) ja varapuheenjohtajaksi Janne Virtanen (sdp).

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakuntaan valittiin 13 jäsentä, sen puheenjohtajaksi Pentti Lampi (kok) ja varapuheenjohtajaksi Kari Lempinen (sdp).

Asiakas- ja osallisuuslautakuntaan valittiin myös 13 jäsentä, sen puheenjohtajaksi Sirkku Hildén (sdp) ja varapuheenjohtajaksi Sami Rive (kok).

Yksilöasioiden jaostoon valittiin seitsemän jäsentä ja sen puheenjohtajaksi Sari Niinistö (kok) ja varapuheenjohtajaksi Sinikka Ruuska (sdp).

Lautakuntien muut jäsenet verkkosivuilla: Aluevaltuuston toimielimet – Päijät-Sote (paijat-sote.fi)

Viimeisenä asiakohtana kokouksessa päätettiin perustaa hyvinvointialuejohtajan virka ja valtuutettiin aluehallitus aloittamaan hakumenettely. Varsinaisen viranhaltijan valintaan asti hyvinvointialuetta johtaa väliaikaisesti Marina Erhola.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijat-sote.fi)

Sähköposti lähetettiin henkilölle pressify+@meltwater.com

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus