Aluehallitus vahvisti vanhus- ja vammaisneuvoston kokoonpanot

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen aluehallitus päätti kokouksessaan 23. tammikuuta nimetä hyvinvointialueen vanhus- ja vammaisneuvostoon jäsenet varajäsenineen ja vahvistaa vaikuttamistoimielinten ensimmäiseksi toimikaudeksi 1.1.2023-31.5.2025.

Alueellisen vanhusneuvoston jäsenet ovat Seija Upola (Asikkala), Seija Vuokko (Hartola), Pekka Kantanen (Heinola), Eija Jokinen (Hollola), Inga-Maija Hyppölä (Lahti), Sirpa Kinnari (Kärkölä), Eila Harve (Iitti), Markku Viljanen (Orimattila), Eeva-Riitta Kusmin (Padasjoki) ja Sirkka-Liisa Sokka (Sysmä).

Vammaisneuvostoon nimettiin Seija Upola (Asikkala), Heikki Leisti (Hartola), Jarmo Asp (Heinola), Kaisa Partanen (Hollola), Mikko Virtanen (Lahti), Saija Kelahaara (Kärkölä), Pirjo Paloranta (Iitti), Tiina Alestalo (Orimattila), Susanna Korelin (Padasjoki) ja Hannu Juhola (Sysmä).

Aiemmin lokakuussa aluehallitus hyväksyi nuorisovaltuustolle, vanhusneuvostolle ja vammaisneuvostolle toimintasäännöt ja päätti pyytää kuntien vaikuttamistoimielimiä nimeämään edustajan ja varaedustajan vaikuttamistoimielimiin.

Vanhus- ja vammaisneuvostot toimivat vanhusten ja vammaisten äänenä kaikessa hyvinvointialueen päätöksenteossa, joka heihin vaikuttaa. Neuvostot muun muassa ovat mukana hyvinvointialueen palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä, seurannassa ja arvioinnissa, lisäävät vanhusten ja vammaisten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia hyvinvointialueen päätöksenteossa ja laativat aloitteita, lausuntoja ja kannanottoja.

Nuorisovaltuusto asetetaan aluehallituksen kokouksessa 6. helmikuuta.

Aluehallitus myös vahvisti syksyn kokousajankohtansa. Se kokoontuu maanantaisin 21.8., 4.9., 18.9., 2.10., 16.10., 30.10., 13.11., 28.11. ja 11.12. Aluehallitus ehdottaa aluevaltuuston kokouspäiviksi 11.9., 6.11. ja 18.12.

Aluehallituksen pöytäkirja

Lisätiedot: Hyvinvointialuejohtaja Petri Virolainen, petri.virolainen@paijatha.fi, p. 050 438 3662

Aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja Martti Talja, av-martti.talja@paijatha.fi, p. 044 977 5599