Ajankohtaista - Blogit

Blogi: Töihin kestävästi ja turvallisesti 14.09.2023

Liikunnan lukuisat terveysvaikutukset on todistettu moneen otteeseen. Päivittäinen liikunta ylläpitää ja parantaa fyysistä kuntoa, sekä ennaltaehkäisee ja hoitaa monia sairauksia. Liikunta myös tutkitusti parantaa mielialaa, edistää palautumista työstä, sekä vähentää stressiä. Myönteisistä vaikutuksista huolimatta kiireiseen arkeen voi olla hankala löytää aikaa jokapäiväiseen liikuntaan. Matka töihin tarjoaakin monelle varteenotettavan mahdollisuuden lisätä arkeensa liikettä ja hyvinvointia hyötyliikunnan […]

Kuvituskuvassa kolme nuorta aikuista pitää käsiä toistensa harteilla.

Blogi: Miten minimalismi ja seksitautitestit liittyvät toisiinsa? 25.08.2023

Nyt on aika päivittää itsensä vuoteen 2023 ja siivota vanhoja pölyttyneitä käsityksiä pois mielensä nurkista.

Blogin kirjoittaja lääkäri Hanna Haveri seisoo kuusten siimeksessä.

Blogi: Linnut visertävät ympäristön tilasta ja ilmanlaadusta 15.08.2023

Linnut ovat monelle meistä olennainen osa luontokokemusta. Lintuja on yleensä kaikkialla, joten niiden tarkkailu on helppoa.

Blogi: Tänään vietetään maailman syömishäiriöpäivää – Älä hylkää sairastunutta, hän tarvitsee apuasi vaikka ei sitä pystyisi itse myöntämään 02.06.2023

Syömishäiriöiden Käypä hoito -suosituksen mukaan diagnosoituja syömishäiriöitä on muutamalla prosentilla väestöstä, mutta uusimpien tutkimusten mukaan syömishäiriöt ovat tiedettyä yleisempiä.

Kristiina Hämäläinen.

Blogi: Hyvinvointialue tarvitsee puolustajia 24.03.2023

Suomalaiset ovat valinneet pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan mallin. Tämän vuoksi on keskeinen kysymys, millaisen yhteiskunnan tilannekuvan perusteella seuraava hallitus ja valitut kansanedustajat lähtevät sitä uudistamaan, kirjoittaa Kristiina Hämäläinen.

Henkilöllä on turkoosinvihreät kuulokkeet päässä. Hän kuuntelee jotain keskittyneesti, silmät kiinni.

Ohjatut omahoidot hyvinvointialueemme asukkaiden tukena 14.03.2023

Ohjatut omahoidot tarjoavat varhaisen vaiheen tukea esimerkiksi aikuisen kokemaan mielialan laskuun, lapsen haastavaan käytökseen, neuvolaikäisen lapsen unihaasteisiin ja nuoren ahdistusoireiluun. Ohjatut omahoidot perustuvat asiakkaan tai vanhemman omaan työskentelyyn ja sote-ammattilaisen antamaan tukeen ohjelman läpikäymisessä.

Tilaa uutiskirjeemme

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kokoamme kirjeeseen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia. Tilaa suoraan sähköpostiisi!