Search
Generic filters

Ajankohtaista

Päijät-Häme Suomen kartalla ja alueen kunnat

Kymmenen kunnan kierroksella kerrotaan asukkaille hyvinvointialueesta 26.09.2022

Päijät-Hämeen jokaisessa kunnassa järjestetään asukkaita varten tilaisuus, jossa käydään avointa vuoropuhelua hyvinvointialueen valmistelusta ja siitä, mitä hyvinvointialueuudistus tuo mukanaan. Jokainen tilaisuus alkaa keskustelulla osallisuuspöydissä, joissa halutaan kuulla asukkaiden toiveita vaikuttamismahdollisuuksista arkensa tärkeisiin palveluihin. Tilaisuuksissa esitellään hyvinvointialueen valmistelun tilannetta ja toimintaa. Myös Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajana 26.9. työnsä aloittanut Petri Virolainen saa kuntakierroksella tilaisuuden esittäytyä alueen asukkaille. Hyvinvointialueen […]

Yliopistosairaalalisä siirtäisi perusteetta rahoitusta suurimmille hyvinvointialueille 21.09.2022

Päijät-Hämeen hyvinvointialue on esittänyt lausunnossaan valtioneuvostolle, että ehdotus yliopistosairaalalisästä heikentää muiden hyvinvointialueiden rahoitusasemaa pysyvästi, on perusteeton ja asettaa alueet rahoituksen osalta epätasa-arvoiseen asemaan.

Piirroskuva kokouksesta.

Aluehallitus perusti virkoja hyvinvointialueelle   19.09.2022

Päijät-Hämeen aluehallitus perusti hyvinvointialueelle johtavien viranhaltijoiden virkoja ja vahvisti niiden kelpoisuusehdot. Ensi vuoden alusta alkaen noin 7 500 työntekijää siirtyy liikkeen luovutuksen periaattein hyvinvointialueelle. Periaate koskee myös johtavia virkoja.

Kaksi oppilasta ja aikuinen keskustelevat koulun käytävällä.

Eija Kinnunen opiskeluhuollon päälliköksi hyvinvointialueelle 14.09.2022

Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle muodostettavan opiskeluhuoltopalvelujen tulosyksikön päälliköksi on valittu YTM Eija Kinnunen. Vuoden 2023 alusta alkaen opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalvelut siirtyvät kunnilta hyvinvointialueille ja ne kootaan uuteen yksikköön yhdessä kouluterveydenhoitajien ja opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitajien kanssa.

Hyvinvointialueiden rahoitus ei palkitse edelläkävijöitä 11.09.2022

Hyvinvointialueiden rahoituksen on perustuttava väestörakenteeseen ja sairastavuuteen ja sen määräytymisessä on huomioitava myös edelläkävijöiden tähän asti tekemä työ.

Kuulutus 06.09.2022

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuuston kokous pidetään maanantaina 12. päivänä syyskuuta 2022 klo 9.30 Sibeliustalossa osoitteessa Ankkurikatu 7, 15140 Lahti.

Tilaa uutiskirjeemme

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen uutiskirje on vuoden 2022 ajan yhteinen Päijät-Soten uutiskirjeen kanssa. Kokoamme kuukausittain kirjeeseen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia. Tilaa suoraan sähköpostiisi!