Ajankohtaista järjestöille

Päijät-Hämeen Kumppanuusfoorumi

Kumppanuusfoorumi toteutuu 16.4.2024 klo 14-16 Felmanniassa, Kirkkokatu 27, Lahti.

Kevään Kumppanuusfoorumissa aiheena on hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Lisäksi kuulemme hyvinvointialueen yhdenvertaisuus -ja tasa-arvosuunnitelmasta. Tilaisuus on suunnattu Päijät-Hämeen yhdistyksille, järjestöille ja kuntien sekä muiden kumppaneiden järjestöyhteyshenkilöille.

Tilaisuuteen mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä, linkki:

Liity kokoukseen nyt Kokoustunnus: 384 424 612 917 Tunnuskoodi: ANgNgd

.Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt 8.4.20204

Ohjelma

Kahvit klo 14 alkaen, kahvin juonnin lomassa tutustutaan esittelypöytiin: Lähellä.fi ja RRP –palvelutarjotin, HVA Myönteinen ote ruokailuun, HVA OmaPerhe

• Klo 14:20 Tilaisuuden avaus Pentti Lampi, hyte-lautakunnan puheenjohtaja 

• Verkostoesittelyt: Lapsiperheet, ikääntyneet ja mielenhyvinvointi 

• Yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnitelman esittely, Tanja Pasanen  https://www.paijatha.fi/wp-content/uploads/2024/04/Yhdenvertaisuus-ja-tasa-arvosuunnitelma-luonnos-nuorisovaltuusto-ja-kumppanuusfoorumi.pdf

• Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – HYTE-tiedon kokoaminen, Heli Lehtovaara  

• Tilaisuuden päätös Minna Veistilä, johtaja hyte-yksikkö

Kumppanuusfoorumissa mahdollistetaan kaksi kertaa vuodessa järjestöyhteistyön monitoimijaista kehittämistä ja tiedon jakoa.

Lisätiedot: järjestökoordinaattori

Päijät-Hämeen kokemusasiantuntija ja -toimijapäivä järjestetään 24.4.2024

Arvoisa yhdistys- ja järjestötoimija,

Mikäli olette kiinnostuneita tästä mahdollisuudesta, ilmoittautukaa viimeistään 18.3. mennessä lähettämällä sähköposti os. phsosturva@gmail.com. Tämänkin jälkeen ilmoittautuminen onnistuu ja tietoja päivitetään vähitellen, mutta määräaikaan mennessä varanneet pääsevät niminä mukaan tapahtuman markkinointiin. Seminaarin ohjelma ja siihen ilmoittautuminen tapahtuvat erikseen ja nämä avautuvat viimeistään 25.3.2024.

Päijät-Hämeen kokemusasiantuntija ja -toimijapäivä järjestetään 24.4.2024 Fellmanniassa. Aamupäivä on kokemusasiantuntijoille ja -toimijoille tarkoitettu verkostoitumis- ja työpajatilaisuus, iltapäivällä on yhteinen seminaari eri toimijoille (kokemusasiantuntijat ja-toimijat, yhdistykset ja järjestöt, kunnat, hyvinvointialue, mahdolliset muut toimijat, jotka voivat hyödyntää kokemusosaamista toiminnassaan). 

Onko sinun yhdistykselläsi tai järjestölläsi kokemusasiantuntija ja -toimijatoimintaa, jota haluaisit päästä esittelemään? Tarjoamme yhdistyksille ja järjestöille mahdollisuuden pitää esittelypistettä ennen seminaarin alkua ja tauon aikana, jolloin eri toimijat pääsevät tutustumaan toimintaanne. Esittelypöydät voivat olla paikalla koko ajan klo 11-16, mutta seminaarin osallistujille markkinoidaan mahdollisuutta tutustua pöytiin klo 11-12 ja kahvitauolla klo 14-14.30. Muutoin Fellmanniassa toki toivotaan käyvän ihmisiä tutustumassa toimintaan muutenkin. 

Osallistu keskusteluun

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella valmistellaan palvelujen, päätöksenteon ja johtamisen toiminnallista tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Polis-keskustelualustan kautta pääset tuomaan esiin omia näkökulmiasi Päijät-Hämeen hyvinvointialueen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden yhdenvertaisten ja tasa-arvoisten palvelujen toteutumisesta.

Polis-alustalla on väitteitä, joita voit äänestää olemalla samaa mieltä, eri mieltä tai ohittamalla väitteen. Lisää mukaan omia väitteitäsi, jotta sinulle tärkeät asiat nousevat keskusteluun. Keskustelu on avoinna 10.3.2024 saakka.​

Osallistu keskusteluun – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)

Päijät-Hämeen ruoka-aputoiminta

Päijät-Hämeen hyvinvointialue toimii valtionavustuksen ruoka-aputoiminnan pilotoinnissa hankehallinnoijana.

Hankkeen tavoitteet
1. Tiivis monitoimijainen yhteistyörakenne
2. Helposti löydettävät tuen ja avun kanavat
3. Ruoka-aputoimijoiden toimintaedellytysten kohentaminen

Hankkeen osatoteuttajina on
Heinolan Helluntaiseurakunnan rukoushuoneyhdistys ry
Jyränkölän Setlementti ry
Operaatio Avoin Ovi ry
Suomen Punainen Risti Iitin osasto ry
Toivon Keskus ry
ViaDia Heinola ry
ViaDia Lahti ry

Toimintaa toteutetaan alueella yhteistyössä kuntien, yhdistysten, hankkeiden, verkostojen ja yritysten kanssa.

Lisätiedot: järjestökoordinaattori